İngiltere’de sebze meyve kıtlığı: Raflar boşaldı

Güncelleme Tarihi:

İngiltere’de sebze meyve kıtlığı: Raflar boşaldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2023 07:00

İngiltere’nin önde gelen beş süpermarket zinciri, bazı meyve ve sebzelerin satışına ‘sayı sınırı’ getirdi.

Haberin Devamı

Süpermarket zinciri Lidl, daha önce bazı ürünlerin satışını sınırlayan Tesco, Asda, Morrisons ve Aldi gibi diğer dört büyük markaya katılarak salatalık, biber ve domates satışını müşteri başına üç ile sınırladığını duyurdu. İngiltere’deki marketlerin pazar payının yaklaşık üçte ikisini oluşturan söz konusu beş zincir marketin aldığı karar, politikacılar üzerinde baskı oluşturmuş durumda.

KÖTÜ HAVA VURDU

Hükümet yetkilileri, arz probleminin büyük ölçüde İspanya ve Kuzey Afrika’yı vuran, sel, kar ve dolu gibi kötü hava koşullarının hasadı etkilemesi nedeniyle yaşandığını vurguluyor. İngiltere’de perakende ticareti temsil eden örgüt Britanya Perakende Konsorsiyumu verilerine göre İngiltere kış aylarında domatesin yaklaşık yüzde 95’ini ve marulun da yüzde 90’ını İspanya ve Kuzey Afrika’dan ithal ediyor.

Haberin Devamı

BREXIT ETKİSİ Mİ

Konu ile ilgili konuşan uzmanlar, tedarik sorununun diğer Avrupa ülkelerine kıyasla İngiltere’de daha fazla hissedilmesini yerel üretime yeterince yatırım yapılmamasına bağladı. Avrupa’nın diğer ülkelerinde benzer bir kriz yaşanmazken İngiltere’de rafların boşalmasını Avrupa Birliği’nden ayrılmaya yani Brexit’e bağlayanlar da var. İngiltere’de son dönemde kuş gribi nedeniyle yumurta tedariğinde de sıkıntı yaşanıyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!