İngiltere 'siyasetle' Taliban'ı bölmek istiyor

Güncelleme Tarihi:

İngiltere siyasetle Talibanı bölmek istiyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2009 14:33

Afganistan'da sadece bu ay içinde 20 askerini kaybeden İngiltere, Batı'nın Taliban'ı bölerek daha az aşırı grupları sisteme dahil etmesi gerektiği fikrini ortaya attı.

İngiliz Dışişleri Bakanı David Miliband, NATO'da Afganistan'ın geleceği konulu konuşmasında, "Stratejik ilerleme direnişin siyasetle zayıflatılmasına bağlı" diyerek, Batı'nın "yeniden entegre etme ve uzlaşma gibi siyasi araçları kullanarak direnişle mücadele stratejisi geliştirmesi gerektiğini" savundu.

Miliband, "Afgan hükümetiyle birlikte çalışarak sertlik yanlılarını bölmeliyiz. Uzlaşmaya yanaşmayanlar ve şiddet kullananların acımasızca üzerine gidilmeli, bunlardan (uzlaşmaya yanaşanlar) iç siyasi sürece dahil edilmeli" diye konuştu.

Afganistan'da artan asker kayıplarının direnişin güçlenmesinden değil 20 Ağustos'taki seçimler öncesinde ülkenin istikrara kavuşturulması için NATO ve müttefiklerinin çabalarını yoğunlaştırmasından kaynaklandığını savunan Miliband, seçimlere kadar "çok çok önemli" zamanın iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!