İngiltere Irak'tan çekilme tarihini açıkladı

Güncelleme Tarihi:

İngiltere Iraktan çekilme tarihini açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2008 14:28

İNGİLTERE Başbakanı Gordon Brown, Irak'taki bütün İngiliz askeri birliklerinin Temmuz ayında ülkeye döneceğini açıkladı.

Haberin Devamı

İngiliz gazetelerinde yer alan haberde, Irak’ta bulunan 4 bin 100 İngiliz askerinin, Temmuz ayı itibariyle Irak’tan ayrılacağı belirtildi.

Başbakan Gordon Brown, Irak'tan çekilme konusunda kesin takvim verirken, ABD yeni başkanı Barack Obama'nın, Taliban direnişi ve saldırılarına karşı Afganistan’a daha fazla asker gönderilmesi yönünde İgiltere ve diğer müttefik ülkelere baskı yaptığı vurgulandı.

Geçen Temmuz ayında İngiliz Ordusu’ndan yüksek rütbeli bir komutan, Irak'ın artık kendi kendini yönetecek güç ve kapasiteye sahip olduğu gerekçesi ile İngiliz kuvvetlerinin yakın bir zamanda Irak’tan ayrılmaya hazır olduğunu salık vermişti. Irak ordusunun yönetimi tamamen ele almak konusunda istekli olduğunu belirten İngiliz ordusundan Albay Julian Free, Irak’ta güvenliğin son aylarda büyük değişikliğe uğrayarak istenen düzeye ulaştığını, Irak’ın yakında, İngiliz kuvvetlerinin tam çekilmesi için hazır olduğunu ifade etmişti.

Ancak İngiliz gazeteleri Irak’ta hala devam etmekte olan bombalı saldırıların Irak’ın henüz kendini yönetecek seviyeye gelmediği yönünde. İngiliz askeri birliklerinin çoğunun, gelecek Temmuz ayına kadar Iraklı askerlerin eğitilmesinde görev alacağı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!