İngiltere-Glasgow saldırıları ile ilgili 2 kişi daha gözaltında

Güncelleme Tarihi:

İngiltere-Glasgow saldırıları ile ilgili 2 kişi daha gözaltında
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2007 08:46

İngiltere'nin kuzeyinde, başkent Londra'daki bombalı iki saldırı girişimi ve İskoçya'nın Glasgow havaalanına düzenlenen saldırıyla bağlantılı 2 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Haberin Devamı

Polis, Scotland Yard ve West Midlands polis teşkilatı yetkililerinin Cheshire bölgesinde 2 kişiyi gözaltına aldığını belirtti.

Öte yandan İngiltere Başbakanı Gordon Brown'un danışmanı ve Scotland Yard polis teşkilatının eski emniyet müdürü John Stevens, haftalık News of the World gazetesine yaptığı açıklamada, İngiltere'nin "büyük bir terör tırmanışıyla karşı karşıya olduğunu" belirtti.

“7 Temmuz 2005'teki intihar saldırıları korkunçtu ancak El Kaide şimdi sokaklarımıza Bağdat ve Bali taktiklerini getiriyor” diyen Stevens, El Kaide ajanlarının Irak'tan ya da Afganistan'daki eğitim kamplarından gelerek İngiltere'deki grupları yönlendirdiğine dair şüphelerin arttığını da söyledi.

Glasgow kentindeki havaalanının ana terminaline dün Cherokee marka bir ciple düzenlenen saldırının ardından iki kişi göz altına alınmıştı. Görgü tanıkları, polisin cipteki bir kişiyi sürükleyerek araçtan çıkardığını ve etkisiz hale getirdiğini belirtmişti. Bazı görgü tanıkları da giysileri yanan ikinci saldırganın vücudunu kaplayan alevlerin polisin müdahalesiyle söndürüldüğünü söylemişti. Bu arada polis, vücudu yanan ve hastaneye kaldırılan saldırganın üzerinde "şüpheli bir patlayıcı" bulunduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Saldırının ardından Başbakan Gordon Brown tarafından toplanan acil durum komitesi Cobra, ülkedeki güvenlik alarmı seviyesini "ciddi"den en yüksek seviye olan "kritik"e yükseltmiş, ABD ülkedeki havaalanlarında güvenlik önlemlerinin artırılacağını açıklamıştı.

İskoç polisi, Glasgow havaalanına ciple düzenlenen saldırının, önceki gün Londra'da engellenen saldırılarla bağlantısı olduğu bildirmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!