İngiltere böyle soygun görmedi

Güncelleme Tarihi:

İngiltere böyle soygun görmedi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2006 00:00

İngiltere'de bir nakit para deposunu basan silahlı soyguncular 50 milyon sterline kadar (115 milyon dolar) nakiti alıp kaçtılar. Deponun müdürü ve eşini kaçırıp 15 kişilik personeli bağlayan polis kılığındaki soyguncular, 7.5 tonluk bir araçla sırra kadem bastılar.

KENT bölgesindeki Tonbridge nakit para deposunda önceki sabaha karşı gerçekleştirilen soygunda rekor miktarda para çalındı. Nakit para deposu işi yapan güvenlik şirketinin müdürünü, polis kılığında silah zoruyla kaçıran çete, "Eşin ve çocuğun elimizde. Bizi depoya götürmezsen onları ölmüş bil" diyerek dünya tarihinin gelmiş geçmiş en büyük soygununu organize etti. Film senaryolarını aratmayacak bir ustalıkla soygunu en ince ayrıntısına kadar uzun süredir planladığı anlaşılan çete, 50 milyon sterline kadar nakiti minibüse yükleyerek ortadan kayboldu. Polis, geniş çapta bir insan avı başlattı. İngiltere Merkez Bankası'na ait olan 50 milyon sterlin (115 milyon dolar) şöyle kaçırıldı:
/images/100/0x0/55ea0f49f018fbb8f8688d9c


Sayıları en az altı olarak bildirilen polis kılığındaki silahlı soygunculardan ikisi, salı akşam saatlerinde evine dönmek üzere olan Securitas adlı nakit para deposu firmasının müdürünü yolda durdurdu. Sahte polisler, ehliyetini sordukları adamı daha sonra tutukladı. İsmi açıklanmayan depo müdürünün başına kar maskesi geçiren soyguncular, aynı anda adamın 40 km. ötedeki evine gitti. Sahte polis kıyafetindeki soyguncular nakit para deposu müdürünün eşine, kocasının araba kazası yaptığını ve hastanede yattığını söyledi. Telaşlı eş, kocasının durumunun kritik olduğunu duyunca sekiz yaşındaki oğlunu alarak kendisini kaçıran sahte polislerle yola çıktı. Gizli bir kulübeye götürülen kurbanlar burada biraraya getirilirken, soyguncular Securitas patronunun gözü önünde eşi ve oğlunun başına silah dayayarak kendilerini para deposuna götürmesi için zorladı.

Yapacak bir şeyi kalmayan müdür, soyguncuları depoya götürdü. Kendisine ait kart ve özel kodla deponun kapılarını açtı. Soyguncular içerde bulunan 15 çalışanın ellerini ve ayaklarını bağlayarak etkisiz hale getirdikten sonra, iki ton ağırlığındaki parayı beyaz bir minibüse yerleştirdiler. Müdüre kendileri ayrıldıktan sonra alarmı çalmak için en az bir saat beklemesini emreden soyguncular paralarla birlikte ortadan kayboldu. İngiltere Bankası yetkilileri, silahlı kişilerin milyonlarca sterlin çaldığını doğrularken, bazı kaynaklar 50 milyon sterlinden söz ediyor.

PARA ÖDÜLÜ

Rekor parayla kaçmayı başaran sahte polis kılığındaki hırsız çetesini yakalamaya kararlı olan polis, bu kadar çok parayı harcamanın imkánsız olduğunu bildirdi. Polis yetkilileri, "Soygun gerçekten çok büyük olduğu için hırsızların bu parayla bir şey yapabilmeleri de çok zor. Soyguncular kendilerini kısa sürede ele vereceklerdir. Vermeseler bile kaçırılan paranın yüzde onu miktarında olacak ödülü duyunca kendilerini ihbar edecekler çıkacaktır" dedi.

İngiliz polisi, 50 milyon sterlinlik soygunun ardından Kent şehrinde yaptığı operasyon sonucunda, 29 yaşında bir erkekle 31 yaşında bir kadını gözaltına aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!