İngiliz hırsız için Girne’de av

Güncelleme Tarihi:

İngiliz hırsız için Girne’de av
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2008 00:00

İngiliz polisi, 15 kişilik çetesiyle Hollywood senaryolarını aratmayacak şekilde bir güvenlik şirketinin deposunu soyarak 32 milyon sterlin ile sırra kadem basan Sean Lupton’un izini KKTC’de buldu ve Türk polisiyle sürek avı başlattı.

Sean Lupton’un cep telefonu konuşmalarını takip eden KKTC polisi, gece kulüplerinden çok sayıda fahişe alan ve kumarhanelerin müdavimi olan Sean Lupton’u Girne’de arıyor.

Sahte pasaport ve kimlikle Rum kesiminden KKTC’ye kaçan 47 yaşındaki Sean Lupton, 2 yıl önce İngiltere’nin Kent bölgesinde "Ocean 11" serisi Hollywood filmi benzeri bir soygun gerçekleştirmişti. Film seti makyözlerini kullanarak tanınmaz hale gelen 15 kişilik çete, bankalara para taşıyan "Securitas" adlı güvenlik şirketini basmış ve 53 milyon sterlin çalmıştı. Soygunculardan 5’i bir makyözün ihbarı sonucunda 21 milyon sterlinle yakalandı ve 140 yıl hapse mahkum edildi.

Talat: İade ederiz

Soygun parasından 32 milyon sterlin ile kayıplara karışan Sean Lupton, geçen yıl KKTC’de göründü. İngiliz polisi KKTC polisine Sean Lupton’da dahil, yardımcısı Richard Monroe ve işbirlikçileri Mustafa ve Hüseyin Başar’ın arandığını resmen iletti. Bir yıldır adada aranan Sean Lupton, geçtiğimiz günlerde kullandığı cep telefonu sayesinde Girne’nin Çatalköy bölgesinde tespit edildi. KKTC polisi, şaşı gözleri nedeniyle dikkat çeken Lupton’un çevresindeki çemberin daraldığını ve yakalanmasının an meselesi olduğunu belirtti.

İngiltere’nin KKTC’yi tanımaması nedeniyle iki ülke arasında suçluları iade anlaşması bulunmuyor. Ancak resmi olmayan yollardan KKTC ile İngiliz polisi arasında uzun yıllardır yakın işbirliği devam ediyor. KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat da geçen hafta adaya gelen İngiliz Lordlar Kamarası üyesi Lord Ahmet’e, Sean Lupton’un yakalanması halinde hemen iade edileceği sözü verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!