İngiliz gazetesinden tuhaf iddia

Güncelleme Tarihi:

İngiliz gazetesinden tuhaf iddia
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2010 15:58

İngilizler askerlerinin ABD Başkanı Barack Obama'nın dedesine işkence yaptığı iddia edildi. Obama’nın İngiliz petrol devi BP’ye karşı sert tutumunun ardındaki gerçeğin de bu olduğu öne sürüldü.

Haberin Devamı

İngiltere’nin Daily Mail gazetesi, “Obama’nın İngilizlerden neden nefret ettiği ortaya çıktı” başlığıyla yayımladığı haberde ABD Başkanı Barack Obama’nın baba tarafından dedesinin İngiliz sömürgeciliğine karşı bağımsızlık hareketinde yer aldığını ve bu yüzden hapse atıldığını yazdı.            

 

Haberde Obama’nın dedesi Hussein Onyango Obama’nın 1949’da tutuklanarak iki yıl hapse mahkum edildiği ve cezası sırasında İngiliz askerlerinin Onyango Obama’yı kırbaçla döverek işkence yaptığı ve isyancılarla ilgili ağzından laf almak istediği iddia edildi.

 

Onyango Obama’nın üçüncü eşi Sarah’ın anlattıklarına dayandırılan haberde Başkan’ın Meksika Körfezi’ndeki petrol sızıntısıyla ilgili olarak İngiliz petrol şirketi BP’ye gösterdiği sert tepkinin ardında da bu olayın olduğu fikri savunuldu.

 

Haberin Devamı

Obama yönetimi geçtiğimiz hafta BP’den körfezdeki sızıntının tazmin edilmesi için 20 milyar dolar ödemesini talep etmiş, bir sonraki gün yapılan Kongre oturumunda da Temsilciler Meclisi üyeleri BP CEO’su Tony Hayward’a çok sert eleştiriler getirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!