İnfaz görüntüleri mizansen mi

Güncelleme Tarihi:

İnfaz görüntüleri mizansen mi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2014 00:34

ABD’li gazeteci James Foley’in İngiliz aksanıyla konuşan bir IŞİD militanı tarafından kafası kesilerek infaz edilişini gösteren, geçen hafta ortaya çıkan videonun mizansen olduğu iddia edildi.

Haberin Devamı

İngiliz Times gazetesine konuşan uzmanlar Foley’in kafası kesilerek öldürüldüğüne dair bir şüphelerinin bulunmadığını, ancak “videoda bir çok ışık oyunu ve profesyonel post- prodüksiyon tekniklerinden yararlanıldığını tespit ettiklerini” ve bu nedenle görüntülerin tam anlamıyla gerçeği yansıtmadığını söyledi. İsmi belirtilmeyen görsel adli tıp uzmanı, “Foley’in infazının aslında kamera kapatıldıktan sonra gerçekleşmiş olabileceğini inanıyorum” dedi.

BİN LADİN’İN YAKIN ADAMI

İngiliz Daily Mail gazetesi Foley’nin kafasını kestiği sanılan, İngiliz rapçi Abdel-Majed Abdel Bary’nin(23) babasının, ABD ordusunun operasyonunda öldürülen El Kaide’nin eski lideri Usame Bin Ladin’in en yakın adamlarından biri olduğunu yazdı. Mısırlı baba Adel Abdel Bari(54), 1998’de 224 kişinin öldüğü Tanzanya ve Kenya’daki iki ABD büyükelçiliğinin bombalanması olaylarıyla ilgili ABD’nin New York kentinde yargılanmayı bekliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!