İlk temas Chirac ile

Güncelleme Tarihi:

İlk temas Chirac ile
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2000 00:00

ABD Başkanı seçilen Cumhuriyetçi George Bush'un, seçildikten sonraki ilk temasını Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac ile yaptı. Washington'da kongre liderleri ve Federal Merkez Bankası Başkanı Alan Greenspan ile görüşen Bush, ABD-AB zirvesi için ABD başkentinde bulunan Chirac ile de Fransa Büyükelçiliği'nde görüşme fırsatı buldu.

AB dönem başkanı Fransa'nın Cumhurbaşkanı Chirac, Ocak'ta göreve başlayacak yeni Başkan ile çok sıcak bir görüşme yaptıklarını ve Bush hakkında mükemmel bir izlenim edindiğini kaydetti.

Chirac, ABD'nin eski başkanı ve Bush'un babası George Bush'u ve eşi Barbara'yı da çok yakından tanıdığını belirterek, oğul Bush ile deanılardan bahsettiklerini söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı, ABD ile AB arasında görüşülen konulara ilişkin Bush'un tutumunun çok olumlu olduğunu, Bush ile nükleer yayılmacılık, Ortadoğu, Rusya, İran'ı içeren dünya sorunlarını tartıştıklarını kaydetti.

Chirac, görüşme teklifinin Bush'tan geldiğini belirtirken, George Bush da Fransa Cumhurbaşkanı ile ''mükemmel bir görüşme'' yaptığını söyledi. Bush, bugün de ABD Başkanı Bill Clinton ve Demokrat Partili rakibiAl Gore ile biraraya gelecek.

Clinton'dan Türkiye'ye AGSK desteği
Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!