İlk görüntü Tel Abyad’dan

Güncelleme Tarihi:

İlk görüntü Tel Abyad’dan
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2018 08:30

Suriye’nin kuzeydoğusunda, Türkiye’nin hassasiyet gösterdiği Fırat’ın doğusunda inşa halindeki bir ABD gözlem noktasını yansıttığı öne sürülen ilk görüntü, Akçakale’nin hemen karşısındaki Tel Abyad’dan geldi. Gözlem noktasına ait olduğu ifade edilen fotoğraf, Suriye iç savaşıyla ilgili gelişmelerin duyurulduğu internet sitesinde yayınlandı.

Haberin Devamı

Binanın önünde haki bir araç, arka planda da devriye görevinde kullanılan ve üzerinde kime ait olduğu anlaşılmayan bir bayrak bulunan zırhlı personel taşıyıcı görülüyor. Binanın etrafında ise elektrik nakil direkleri ile betonarme köprü ayakları bulunuyor. ABD Savunma Bakanı Jim Mattis geçen hafta Fırat’ın doğusunda gözlem noktaları kurulacağını duyurmuştu. Bölgedeki kaynaklar önceki gün, ABD’nin Ayn el Arab (Kobani) ve Tel Abyad’da toplam beş gözlem noktası kurmaya başladığını, bu sayının ileride 12’ye çıkacağını öne sürmüşlerdi. ABD’nin Fırat’ın doğusundaki sınır hattında gözlem noktaları kurduğuna dair haberler, Türk kaynaklarca ne doğrulanmış ne de yalanlanmıştı. Dün ise bazı kaynaklar Hürriyet’e, “Bu konu çok hassas. Milli Güvenlik Kurulu toplantısında ayrıntılarıyla değerlendirilir” demekle yetindi.

Haberin Devamı

ABD’DEN GÖZLEM NOKTASI AÇIKLAMASI

DEAŞ Karşıtı Koaliyon Sözcüsü Albay Sean Ryan, video-konferans yöntemiyle bağlandığı Pentagon’daki basın toplantısında soruları yanıtladı. Ryan, ABD’nin Suriye’nin kuzeyi için düşündüğü gözlem noktalarını hem kendilerinin hem de Türkiye’nin güvenlik kaygıları gözetilerek kurulacağını söyledi. Kaç gözlem noktası kurulacağını açıklamayan Ryan, bunun yeni bir gelişme olduğunu ve unsurlarının yolda belirleneceğini söyledi. Ryan, terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG’nin omurgası üzerine oturan SDG’nin geçen hafta Suriye’de büyük kayıp verdiğini doğruladı, rakamı ’80 kişi’ olarak açıkladı. (Cansu ÇAMLIBEL / WASHINGTON)

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!