IKYB: Açıklama istiyoruz.... Helikopterler PKK’nın eline nasıl geçti

Güncelleme Tarihi:

IKYB: Açıklama istiyoruz.... Helikopterler PKK’nın eline nasıl geçti
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2023 07:00

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), 15 Mart’ta PKK’lı teröristleri taşıyan iki helikopterin kendi topraklarında düşmesiyle ilgili yeni bir açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Sadece Duhok’un Biryat köyü yakınlarına düşen Eurocopter AS350 tipi bir helikopterin varlığını teyit edebildiklerini, diğerinin akıbetinin bilinmezliğini koruduğunu kaydeden IKBY Güvenlik Konseyi, hava araçlarının bölgede izinsiz uçtuğunu kaydetti.

ABD VE IRAK’TAN CEVAP BEKLENİYOR

Ana gövdesini terör örgütü YPG’nin oluşturduğu SDG, olumsuz hava koşulları yüzünden iki helikopterin düştüğünü, toplam 9 üyelerinin öldüğünü açıklamıştı. Biryat köyündeki görgü tanıkları ise bir helikopterin düştüğünü, diğerinin bölgeden uzaklaştığını söylemişti. Erbil merkezli Rûdaw televizyonunun aktardığına göre, IKBY açıklamasında ayrıca, “Eldeki bilgiler, Süleymaniye’deki bir tarafın, gizli ve gayriresmî şekilde SDG ile PKK ilişkilerinde aracılık yaptığını ve onlara birçok farklı şekilde yardım ettiğini ortaya koyuyor” denildi. IKBY Güvenlik Konseyi, helikopterlerin hangi lisansla uçtuğunu açıklamaları için ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon ve merkezi Irak hükümetine çağrıda bulundu.

KYB SATIN ALDI

“Aslında (helikopter) Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) içindeki bir grup tarafından satın alındı ancak nasıl SDG’ye ulaştığını bilmiyoruz” diyen Barzani, “Bu helikopterlerin neden izinsiz uçtuklarını öğrenmek için uluslararası koalisyon ve Irak hükümeti ile çalışacağız. Açıklanması gereken çok şey var” şeklinde konuştu. Irak’taki ikinci büyük parti olan KYB, 2017 yılında hayatını kaybeden Celal Talabani tarafından 1975 yılında kurulmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!