İkisinden biri yeni İngiltere başbakanı olacak

Güncelleme Tarihi:

İkisinden biri yeni İngiltere başbakanı olacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2022 07:00

İngiltere’de iktidardaki Muhafazakâr Parti’de liderlik yarışı için partinin meclis grubunda dün yapılan eleme oylamasında eski maliye bakanı Rishi Sunak (42) ve Dışişleri Bakanı Liz Truss (46) finale kalan iki aday oldu.

Haberin Devamı

Dün Muhafazakâr Parti milletvekillerinin katılımıyla yapılan son tur oylamada üç aday arasından en az oyu alan Penny Mordaunt elendi. Rishi Sunak oyların 137’sini, Liz Truss 113, Penny Mordaunt ise 105’ini aldı. Sunak ve Truss’ın girdiği son düzlükte Muhafazakâr Parti’nin ve İngiltere’nin yeni liderinin kim olacağını ise partinin 160 binden fazla üyesinin katılacağı oylama belirleyecek. 5 Eylül’de nihayete erecek süreç sonunda Rishi Sunak seçilirse İngiltere’nin Hindistan kökenli ilk başbakanı, Liz Truss seçilirse ülkenin üçüncü kadın başbakanı olacak. Rishi Sunak ve Liz Truss arasında geçen pazar yapılan tartışma sert geçtiği için salı günkü münazara iptal edilmişti.

İkisinden biri yeni İngiltere başbakanı olacak

Haberin Devamı

JOHNSON’DAN MECLİSE VEDA ‘HASTA LA VİSTA BABY!’

İngiltere Başbakanı Boris Johnson dün son kez parlamento üyelerine hitap etti. Yerini alacak başbakana tavsiyelerde bulunan Johnson, “ABD’ye yakın kalmak, Ukraynalılara desteğe devam etmek ve her yerde demokrasiyi savunmak” öğütlerinin yanı sıra halefine “Önündeki yola odaklan, fakat dikiz aynasını kontrol etmeyi de unutma. Bizi buraya çıkaranın Twitter değil halk olduğunu hatırla” dedi. Kendi dönemini “Görev büyük ölçüde tamamlandı” sözüyle anlatan Johnson konuşmasının kapanışını ‘Terminatör’ filminden “Hasta la vista, baby!” (Görüşürüz bebek!) repliğiyle yaptı. Muhafazakâr Parti liderliğinden istifa eden Johnson, yeni başbakan seçilene kadar görevde kalacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!