İki kez tecavüz edip yaktılar

Güncelleme Tarihi:

İki kez tecavüz edip yaktılar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2014 01:13

Hindistan’ın Kalküta şehrinde ekim ayında iki kez toplu tecavüze uğrayan 16 yaşındaki hamile genç kızın, zanlıların yakınları tarafından canlı canlı ateşe verildiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

HAMİLEYDİ
İsmi açıklanmayan genç kız, 25 Ekim’de kaçırıldıktan sonra Kalküta’da havaalanına yakın boş bir evde altı kişinin tecavüzüne uğramıştı. Ailesi tarafından yarı baygın bulunan mağdure polise götürüldü. Daha sonra aynı grup polise gittiği için kızı “cezalandırarak” yine tecavüz etti. 23 Aralık’ta genç kızın kerosen dökerek kendini yaktığı iddia edildi. Hastane raporuna da genç kızın intihar ederek öldüğü yazıldı. Ancak genç kızın ölmeden önce polise verdiği ifadesinde iki erkek tarafından yakıldığını söylediği ortaya çıktı. Genç kızın hamile olduğu da iddia edildi.

“HUKUK NEREDE” TEPKİSİ
Genç kızı ateşe veren iki saldırgan yakalanırken olay, yaygın tecavüz vakalarına sahne olan ülkede büyük ses getirdi, çarşamba günü protesto eylemleri yapıldı. Taksi şoförü baba, “Suçlarını örtbas etmek için kızıma yaktılar” derken, Hindistan Kadınları Demokratik Birliği Başkanı Brinde Karat, “Kanunlar düzgün uygulasaydı o kız şu anda bizimle olurdu. Hukuk nerede? Bir kız iki defa toplu tecavüze uğruyor” yorumunda bulundu.

Haberin Devamı

Yeni Delhi’de 2012 yılında otobüste toplu tecavüze uğrayıp dövülen üniversite öğrencisi genç kız hastanede yaşamını yitirmiş, büyük protesto gösterileri düzenlenmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!