İHA saldırısı sonrasında Bağdat’tan ABD’yi kızdıracak adım

Güncelleme Tarihi:

İHA  saldırısı sonrasında Bağdat’tan ABD’yi kızdıracak adım
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2024 07:00

Irak hükümeti, ABD öncülüğünde terör örgütü DEAŞ’la mücadele etmek için kurulan uluslararası koalisyonun ülkeden ayrılmasını talep etti.

Haberin Devamı

Önceki gün başkent Bağdat’ta Haşdi Şabi güçlerinin bulunduğu bir tesisin ABD tarafından vurulmasının bardağı taşırdığı düşünülürken Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, koalisyonun ülkedeki misyonunu sonlandırmaya yönelik bir komite kurulacağını açıkladı. “Koalisyon güçlerinin varlığının gerekçeleri sona erdiği için mevcudiyetlerini sonlandırma konusundaki kararlı tutumumuzu vurguluyoruz” ifadesini kullanan Sudani, Haşdi Şabi’yi hedef alan saldırının hemen ardından yaptığı açıklamada da olayı ‘adeta bir terör eylemi’ olarak nitelemişti.

MİSİLLEME DENİLMİŞTİ

Saldırı sonucu Haşdi Şabi örgütüne bağlı Şii milis gücü Nuceba Hareketi liderlerinden Ebu Takva el-Saidi hayatını kaybetmişti. ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, düzenlediği basın toplantısında el Saidi’nin, bölgedeki ABD askeri üslerine yönelik saldırıları aktif şekilde planlayıp yönettiğini savunmuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!