İHA ile bir sınır ötesi suikast daha

Güncelleme Tarihi:

İHA ile bir sınır ötesi suikast daha
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2024 07:00

İsrail ordusu, Hamas liderlerinden Salih Aruri’nin ardından dün de Hizbullah’ın elit gücü Radwan komutanlarından ‘Hacı Cevad’ kod adlı Wissam el-Tawil’i öldürdü

Haberin Devamı

İsrail ile Hizbullah arasındaki tansiyon artarak devam ediyor. İsrail ordusu, geçen hafta Beyrut’ta Hamas liderlerinden Salih Aruri’ye düzenlediği suikastın ardından dün de bir araca düzenlediği hava saldırısında Hizbullah’ın elit gücü Rıdvan komutanlarından ‘Hacı Cevad’ kod adlı Wissam el-Tawil’i öldürdü. Saldırının Lübnan’ın güneyindeki Hirbat Slim beldesinde gerçekleştiği, bölgenin İsrail sınırına yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta olduğu aktarıldı.

SAVAŞ GENİŞLER Mİ

Örgütün Güney Lübnan’daki operasyonlarından sorumlu olduğu ve İsrail’e düzenlenen saldırıların arkasındaki isimlerin başında geldiği belirtilen El Tawil, Hizbullah ile İsrail arasındaki çatışmaların başladığı 8 Ekim tarihinden bu yana Lübnan’da öldürülen en yüksek rütbeli isim olarak gösterildi. Hizbullah tarafından yapılan açıklamada, el Tawil’in ölümü teyit edilirken Lübnan medyası saldırının bir dron aracılığıyla gerçekleştirilmiş olabileceğini değerlendiriyor. Hizbullah’ın El Tawil suikastına vereceği yanıtın, olası İsrail-Hizbullah savaşının fitilini ateşlemesinden endişe ediliyor.

Haberin Devamı

Lübnan Hizbullahı’nın önemli komutanları arasında gösterilen Wissam el-Tawil, ABD tarafından 2020’de öldürülen İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’ye yakın bir isimdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!