İftarda cami desteği

Güncelleme Tarihi:

İftarda cami desteği
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2010 22:20

11 Eylül saldırılarında yıkılan İkiz Kuleler’in yakınlarında inşa edilecek Sıfır Noktası Camii’ne ABD Başkanı Obama da destek verdi. Barack Obama, Beyaz Saray’da verdiği iftar yemeğinde, “Sıfır Noktası kutsal bir yer. Ancak Müslümanların da herkes gibi ibadet etme hakları var. Burası Amerika” dedi.

Haberin Devamı

abd’yi bölen İslam merkezi ve cami projesine en üst düzey destek, önceki akşam Beyaz Saray’da bir iftar yemeği veren abd Başkanı barack obama’dan geldi. Obama, artık New York’un en “kutsal” bölgesi sayılan “Sıfır Noktası” (Ground Zero) yakınlarında yaplacak camiye tam destek verdi. Obama, abd’deki Müslüman cemaatin temsilcilerinin yanısıra, Kongre üyeleri, diplomatlar ve hükümet yetkililerinin de katıldığı Devlet Yemek Odası’ndaki konuşmasında şunları söyledi:Tanrı’nın huzurunda tek millet“11 Eylül saldırıları, ülkemiz için çok derin travmatik bir olaydı. O yüzden bu konunun yol açtığı duyguları anlıyorum. Sıfır Noktası, kutsal bir yer. Ancak açık konuşmama izin verin: Hem bir vatandaş hem de Başkan olarak, bu ülkedeki diğer herkes gibi Müslümanların da kendi dinlerini yaşamaya hakları olduğuna inanıyorum. Bu, yasalar çerçevesinde Aşağı Manhattan bölgesinde özel bir mülkte bir ibadethane ve cemaat merkezi inşa etme hakkını da kapsıyor. Burası Amerika. Ve bizim din özgürlüğüne olan bağlılığımız sarsılmaz olmalı. Sonuçta Tanrı’nın huzurunda bölünmez tek bir milletiz. Hepinizin Ramazan’ını kutluyorum. Şimdi bu duygularla yemeklerimizi yiyelim.”Halkın yüzde 68’i karşıObama’nın sözlerine Temsilciler Meclisi’nde New York’u temsil eden milletvekili Peter King tepki gösterdi. King, Müslüman cemaatin yasal hakları suistimal ederek halkı boş yere kışkırttığını öne sürerken, “Maalesef Başkan da siyasi doğruculuk tuzağına düştü” dedi. CNN’in son anketine göre Amerikalıların yüzde 68’i projeye karşı. Ancak New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg’in ardından Obama’nın da verdiği destekle caminin yapılması artık kesin gibi.

Haberin Devamı

Türk ayranı içtiler

Obama, Bill Clinton ile başlayan iftar geleneğini sürdürüyor. Verdiği ikinci iftarda Türk yoğurdundan yapılan ayran ikram edildi.

Sex shop kutsallığı bozmuyor mu

abd’deki Müslümanlar, bu yıl Ramazan Bayramı’nın 11 Eylül’ün yıldönümüne denk gelecek olmasından endişeli. Polise, “Her gün camilerimiz önünde protesto gösterisi yapılıyor. Bayramda olay çıkmaması için güvenlik güçleri önlem almalı” çağrısı yapıldı. Müslüman karşıtı protestoların ana teması Sıfır Noktası Camii projesi. abd’de birçok liberal ise projeyi destekliyor. Huffington Post’a yazan bir okuyucu, “Kutsal denen bölgenin bir sokak üstünde bir sex shop, hemen yanında striptiz kulübü, az ileride de bir bahis salonu var. Bunlar kutsallığı bozmuyor da, cami yapılınca mı kutsallık bozulacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!