İdeolojiler silahla yenilmez

Güncelleme Tarihi:

İdeolojiler silahla yenilmez
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2015 01:45

Obama, Pentagon’a sürpriz bir ziyaret yapıp IŞİD brifingi aldı. “İdeolojiler silahla yenilmez. İdelojiler daha iyi fikirlerle mağlup edilir” dedi.

Haberin Devamı

İran’la Viyana’da süren nükleer müzakereler için belirlenen tarihin sona ermesine 24 saat kala, müzakerelerin muhtemel sonuçlarına göre alternatifleri hazır tutan Amerikan Başkanı Barack Obama, pazartesi günü Pentagon’a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

Hafta sonu IŞİD’in merkezi Rakka’ya yönelik 16 hava saldırısıyla, Suriye’de Eylül 2014’ten beri devam eden IŞİD’e yönelik saldırılarında şimdiye kadar tek bir noktaya yoğunlaşan en kapsamlı harekâtı gerçekleştiren Pentagon’dan IŞİD’e yönelik savaş hakkında brifing alan Obama, “Hızlı olmayacak, bu uzun süreli bir harekât” diye konuşurken, bu mücadelenin askeri boyut dışında politakalara yönelik bir ayağı olduğuna da vurgu yaptı.

Savunma Bakanı Ash Carter, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Martin Dempsey ve IŞİD’le savaşı yürüten CENTCOM’un komutanı Orgeneral Lloyd Austin’in de katıldığı brifingin ardından bir açıklama yapan Obama, IŞİD’e karşı koalisyona 60’dan fazla ülkenin katıldığını ve hava saldırılarının yanı sıra diplomatik çabaların da sürdüğünü belirterek, “İslam’la hiçbir zaman savaşta olmayacağız. Biz İslam’ı çarpıtan ve kurbanları Müslümanlar olan teröristlerle savaşıyoruz” dedi.

Ancak daha sonra “İdeolojiler silahla yenilmez. İdelojiler daha iyi fikirlerle mağlup edilir” diyerek IŞİD’in temsil ettiği fikirlerle mücadelenin de önemine değindi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!