Hz. Muhammed'e hakarete dokunulmazlık zırhı

Güncelleme Tarihi:

Hz. Muhammede hakarete dokunulmazlık zırhı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2008 16:35

AVUSTURYA'nın Graz kenti belediye başkanlığı seçimleri sırasında Hz. Muhammed’e ağır hakaretlerde bulunan aşırı sağcı Avusturya Özgürlük Partili (FPÖ) Graz Eyaleti Başkanı Susanne Winter, milletvekili seçilerek parlamentoya girdi. Hakkında 2- 6 yıl hapis istemiyle dava açılan Winter, milletvekili seçilerek dokunulmazlık hakkını kazandı.

Haberin Devamı

Graz Mahkemesi'nde 23 Ekim'de görülecek, “İnsanların inancına hakaret” davası da böylece ertelenecek. Avusturya'da da milletvekillerinin dokunulmazlığı bulunduğu belirtildi. Aşırı sağcı FPÖ'nün Steiermark eyaletinden ilk sıralarda milletvekili adayı gösterdiği Susanne Winter bu partinin 28 Eylül'de yapılan genel seçimler sonucu 34 milletvekilinden biri olarak meclise girmeyi başardı.

Susanne Winter bu yılın Ocak ayında yapılan belediye seçimleri için yaptığı bir propaganda konuşmasında Hz. Muhammed'e ağır hakaretlerde bulunurken Müslümanlar'ın büyük tepkisini çekmişti. Avusturya İslam Cemaati tarafından yapılan suç duyusu sonucu hakkında dava açılırken 2- 6 yıl hapsi siteniyordu. Avusturya'da İslam dini ikinci resmi din olarak tanınıyor. İnsanların dini inanışlarına hakaret etmek de suç sayılıyor.

Irkçı politikacı Susanne Winter'ın oğlu Michael Winter ise cezadan kurtulamadı. Annesinin partisinde (FPÖ) eyalet Gençlik Kolları Başkanlığı yapan oğul Winter, teşkilatının yayın organı olan RFJ dergisinde yazdığı bir makalede İslam dinine hakaret etmişti. Michael Winter’e 3 ay hapis cezası veren Viyana mahkemesi bu cezayı tecil etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!