Hükümetiniz umut veriyor

Güncelleme Tarihi:

Hükümetiniz umut veriyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 1999 00:00

Haberin Devamı

Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin gelişmesi yönünde önemli bir köprü vazifesi gören Amerikan-Türk Konseyi'nin üst düzey yöneticileri Ankara'ya önemli bir ziyaret gerçekleştirdi. Konseyin başkanlığını yapan ve Washington'da birkaç yıl öncesine dek Cumhuriyetçi Parti'ni en etkili senatörlerinden biri olarak görev yapan Nancy Kassebaum, başkentte Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Başbakan Bülent Ecevit ve TBMM Başkanı Yıldırım Akbulut ile görüşmelerde bulundu.

Hükümet'in kurulmasından sonra Ankara'ya yapılan bu ziyaret aynı zamanda yeni hükümet ile de bir tanışma gezisi özelliği taşıdı ve Kassebaum, Türkiye'de kurulan üçlü yeni hükümetten gelecek için umutlu olduklarını dile getirdi. Bünyesinde Türkiye ve Amerika'daki etkin işadamlarını bulunduran Konsey'in Türkiye seyahatinde Senatör Kassebaum'a yine eski bir Cumhuriyetçi Senatör olan Howard Baker ve Konsey yöneticileri Lincoln Mc Curdy ile Rick Johnston eşlik etti.

Hürriyet'in sorularını yanıtlayan Senatör Kassebaum ve Baker son gelişmeler ışığında Türk-Amerikan ilişkileri ve Türkiye'nin mevcut durum ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu:

Türkiye'de şu anda güçlü bir hükümetiniz var. Ankara, bu güçlü hükümetle istikrarlı ekonomisini devam ettirmek yönünde büyük çaba harcıyor.

Başbakan Ecevit'in yakında Amerika'ya gelecek olması çok sevindirici. Fakat bu gezinin daha erken gerçekleşmesinin iyi olacağını düşünüyoruz. Sayın Ecevit'in eylül ayında gelmesi yararlı olur.

Türkiye gerçek bir ittifak üyesinin nasıl davranacağını Kosova'da bir kez daha göstermiştir.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!