Hollywood-Haiti yardım hattı

Güncelleme Tarihi:

Hollywood-Haiti yardım hattı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2010 00:00

Haiti depremzedelerine yardım için Amerikalı aktör George Clooney öncülüğünde düzenlenen “Haiti için Umut” adı verilen TV etkinliği önceki gece Alicia Keys’in şarkılarıyla başladı ve iki saat sürdü.

Haberin Devamı

HOLLYWOOD-HAİTİ YARDIM HATTI / FOTO GALERİ

Los Angeles ve New York’ta düzenlenen etkinliklere yüzü aşkın ünlü şarkıcı, film yıldızı televizyoncu ve siyasetçi katıldı.Televizyondan canlı yayınlanan programa Alicia Keys, “Bana rehber olması için bir melek gönderir misin” adlı şarkıyla başlarken, bir ara söz alan Clooney, “Haiti halkının yardımımıza ihtiyacı var. Yalnız olmadıklarını bilmeliler” diyerek, tüm dünyaya yardım çağrısı yaptı.

Üstesinden geleceğiz

Daha sonra şarkıcı Bruce Springsteen, “We Shall Overcome” (Üstesinden geleceğiz) adlı şarkısını Haitililere adadı. Ardından sahneye boynunda Haiti bayrağıyla Haiti kökenli Amerikalı şarkıcı Wyclef Jean çıktı.

Etkinliğin New York ayağında ise Wyclef Jean, Beyonce, Coldplay, Jennifer Hudson, Mary J Blige, Shakira, Madonna, Taylor Swift ve Sting sahne aldı. Los Angeles’tan da Sheryl Crow, Keith Urban, Kid Rock, Justin Timberlake ve Matt Morris etkinliğe katıldı.

Şov, New York, Londra, Los Angeles ve Haiti’den yayınlandı. Dünyanın önde gelen birçok kanalıyla birlikte YouTube ile MySpace’ten de gösterildi.

En cömert yıldızlar

Kampanyada şu ana kadar toplanan miktar açıklanmamakla birlikte, Clooney 1 milyon, Madonna 250 bin, Brad Pitt ile Angelina Jolie 1 milyon ve süper model Giselle Bundchen 1.5 milyon dolarla katkıda bulundu.

Haberin Devamı

Ünlüler ahize başında

İZLEYENLERİ bağış yapmaya çağıran yıldızlardan birçoğu Hollywood’un ünlü isimleriydi. Leonardo DiCaprio, Clinton Bush Haiti Vakfı’na bir milyon dolar bağışlayarak herkese öncü oldu. Los Angeles’taki organizasyonlarda ahizeyi eline alan ünlüler arasında, Jennifer Aniston, Daniel Craig, Leonardo di Caprio, Jack Nicholson ve Julia Roberts da vardı.

‘Like a Prayer’ı söyledi

Bağış toplamaya yönelik televizyon etkinliğinde yer alan isimler arasında, U2’dan Bono ve The Edge, Coldplay, Madonna ve Rihanna bulunuyor. Madonna etkinliğe “Like a Prayer” adlı şarkıyla katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!