Hollywood’dan tarikat cezası

Güncelleme Tarihi:

Hollywood’dan tarikat cezası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2006 00:00

Paramount yapım şirketi, 14 yılda 2 milyar dolarlık iş yaptığı Tom Cruise ile sözleşmesini yenilemedi. Paramount, Scientology tarikatıyla ilgili faaliyetlerinden dolayı halktan tepki gören Cruise ile işbirliğinden vazgeçti.

BİR süre öncesine kadar Hollywood’un en aranılan yıldızları arasına yer alan Tom Cruise, her fırsatta tarikatçılık yapmaya başlayınca iyice gözden düşmeye başladı. Dev "Paramount Pictures" Şirketi, bugüne kadar kendilerine 2 milyar dolardan fazla kazandırmış olmasına rağmen aktör Tom Cruise ile 14 yıllık iş ilişkisine son verdi. Buna neden olarak, her yerde, hatta film setinde bile mensubu olduğu "Scientology" tarikatının reklamını yapan Cruise’un davranışları gösterildi. Parasal açıdan çok verimli olan bir prodüksiyon ilişkisi böylece son bulurken Crusie, herhangi bir açıklama yapmadı.

Son filmi "Mission Impossible III" gişe hasılatında bekleneni bir türlü vermezken, Cruise ile ilgili bir kamuoyu yoklaması, ünlü aktörün itibar yitirdiğini açıkça ortaya koymuştu. Crusie’un, doğum yaptıktan sonra psikolojik sorunlar yaşayan ve bunu bir kitapta yazan Brooke Shields hakkında söyledikleri de kamuoyundan tepki almıştı. Ünlü aktör, "The Oprah Winfrey Show"daki davranışlarıyla komedyenlerin malzemesi olmuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!