Hollande tek tek karşıladı

Güncelleme Tarihi:

Hollande tek tek karşıladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2015 02:04

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ise aralarında Davutoğlu’nun da bulunduğu devlet ve hükümet başkanlarıyla Cumhuriyet Yürüyüşü öncesi Elysee Sarayı’nda görüştü.

Haberin Devamı

Yabancı devlet başkanlarını Elysee Sarayı’nın merdivenlerinde tek tek karşılayan Hollande, yabancı liderlerin başsağlığı ve terörle mücadelede dayanışma mesajlarını kabul etti. Liderler daha sonra otobüslerle yürüyüşün düzenlendiği bölgeye götürüldü. Yürüyüşe Başbakan Davutoğlu’nun yanı sıra Almanya Başbakanı Merkel, İngiltere Başbakanı Cameron, İtalya Başbakanı Renzi, İspanya Başbakanı Rajoy, AB Komisyonu Başkanı Juncker, Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, Hollanda Başbakanı Rutte, Belçika Başbakanı Michel, Avrupa Konseyi Başkanı Tusk, Danimarka Başbakanı Thorning-Schmidt, Bulgaristan Başbakanı Borisov, Mali Cumhurbaşkanı Keita, Nijer Cumhurbaşkanı Issoufou, İsrail Başbakanı Netanyahu ve Filistin Devlet Başkanı Abbas katıldı. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır da kortejde yer aldı. Hıristiyan, Müslüman, Yahudilerin temsilcileri, sivil toplum örgütleri ile işçi ve işveren temsilcileri de yürüyüşe katıldı. Bu arada, İsrail’in önde gelen gazetelerinden Haaretz, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande’ın İsrail Başbakanı Netanyahu’dan yürüyüşe katılmamasını istediğini iddia etti.

Haberin Devamı

LİDERLER 400 METRE YÜRÜDÜ

Liderler çok sıkı korunan kortejle yaklaşık 400 metre yürüdü. Cumhurbaşkanı François Hollande, bu yürüyüşün ardından kortejde bulanan liderlerin tek tek ellerini sıkarak, terörle mücadelede gösterilen dayanışma için teşekkür etti. Polis helikopterleri de yürüyüş boyunca uçuş yaptı. Fransa’ın pek çok şehrinde de aynı anda Cumhuriyet Yürüyüşleri yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!