Hollanda’yı uyardı: Bıçak kemiğe dayandı

Güncelleme Tarihi:

Hollanda’yı uyardı: Bıçak kemiğe dayandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2017 12:13

Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Berlin’de Alman Dışişleri Bakanlığı binasına 100 metre mesafedeki Titanic Otel’de vatandaşlarla buluştu. Bakan konuşmasının büyük bölümünü referanduma ayırırken Hollanda’da sert dille uyardı ve “Artık bıçak kemiğe dayandı” dedi.

Haberin Devamı

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Alman mevkidaşı Sigmar Gabriel’in, iki ülke arasında yaşanan siyasi krizi aşmak için Berlin’de yaptığı görüşme ilk sonucunu verdi. Görüşmenin ardından Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türk vatandaşlarıyla Berlin’de buluşarak referandumla ilgili toplantı yaptı. Bakan Kılıç, Alman Dışişleri Bakanlığı’na yüz metre mesafedeki Titanic Otel’de yaptığı toplantıda yaklaşık 250 vatandaşa hitap etti. Almanya’nın, ‘Evet’ oyu isteyen Türk bakan ve siyasetçilerinin konuşmalarının engellenmesini eleştiren Bakan Kılıç, şöyle dedi: 

“Biz kararlıyız, anlatacağız. Vatandaşlarımızı bilgilendirmek bizim görev ve sorumluluğumuzdur. Ben vatandaşlarımızı bilgilendirme hakkımı kullanıyorum. Bakın bir şey oluyor mu? Almanya’nın iç işlerine karışmıyoruz? Almanya’nın siyasi yapısını anlatıyor muyum?”

Haberin Devamı

BAYKAL’A VAR ARKADAŞLARIMIZA YOK

“Bizim bakanlarımız ve siyasetçilerimiz Almanya’da da bazı yerlerde birtakım engellerle karşılaşıyor. Ama açıkça ne konuşacağı belli olan Sayın Deniz Baykal’a ‘Buyurun konuşun’ deniliyor. Sayın Baykal kendisinin siyasi tecrübesini de kullanarak, burada ilkeli bir davranış ortaya koyup ‘Ben gitmem oraya. Çünkü diğerlerine izin vermediler’ dedi. Bu anlamda doğru bir hareket yaptı. Ama buradaki mesele o değil. Sayın Baykal ‘hayır’ için gelip konuşacaktı. Diğer arkadaşlarımız ‘Evet’ için. Sayın Baykal’a izin var. Arkadaşlarımıza yok. Bu doğru değil. Bu olmaz...”
Kılıç, ayrıca CHP milletvekili Ali Şeker ve HDP milletvekili Müslüm Doğan’ın Berlin’de ‘hayır’ için yaptıkları konuşmaları da hatırlattı.

KARA BİR GÜN OLARAK HATIRLANACAK

AK Parti’nin Yurt Dışı Seçim Koordinasyon Merkezi Berlin tarafından organize edilen toplantıda Kılıç, Hollanda’nın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçağına iniş izni vermemesini ve Türkiye’nin başkonsolosluğunun yollarını kapatmasını da sert dille eleştirdi ve “Hollanda kendi geleceği açısından skandal bir karara imza attı. Hollanda, demokrasisi açısından kara bir gün olarak hatırlanacak bir karara imza attı” dedi.
Hollanda’nın başkonsolosluk önünde barikat kurarak vatandaşlarımızın geçişini engellemesini de eleştiren Bakan Kılıç, şunları söyledi:
“İnsanların seyahat özgürlükleri yok mu? Biz Avrupa’da değil miyiz? Biz başka bir yerde miyiz? Bu yol, doğru bir yol değil. Arkadaş tarih sizi yargılayacak. İnsanlık tarihi sizi yargılayacak. Açıkça söylüyorum; Türkiye Cumhuriyeti ve onun vatandaşları senin seçiminde konu değildir. Bizim üzerimizden, Türkiye üzerinden, Türkiye Cumhuriyeti üzerinden ve de Türkiye vatandaşları üzerinde siyaset yapmaya kalkma. Artık bıçak kemiğe dayandı. Bir aynaya bakın. Ne yaptığınıza bakın. Sonra da gelip bize değerlerden bahsediyorsunuz. Biz sizin ülkenize herhangi bir şey yapmak için oraya gelmedik. Bak güzel güzel biz burada konuşuyoruz. Derdiniz ne?”

Haberin Devamı

5 BİNİ DUYUNCA ÇOK ŞAŞIRDI

Bakan Kılıç Berlin’de toplantı öncesi ise esnaf ziyareti yaptı. Türklerin yoğun yaşadığı Wedding semtinde camileri de ziyaret eden Kılıç, karşılaştığı Samsunlu hemşerileriyle de ilgilendi. Kılıç Berlin’de yaklaşık 5 bin Samsunlunun yaşadığını öğrenince de şaşkınlığını gizlemedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!