Hollanda polisinden öğrencilere atlı dayak

Güncelleme Tarihi:

Hollanda polisinden öğrencilere atlı dayak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2011 16:19

Hollanda’da azınlık sağ hükümetinin eğitim alanında yapmayı planladığı tasarruflar, öğrenciler ve öğretim üyeleri tarafından düzenlenen gösteriyle protesto edildi. Aralarında atlı polislerin de yer aldığı emniyet güçlerinin göstericilere müdahalesi sert olurken, çıkan olaylar sonrasında 22 öğrenci gözaltına alındı.

Haberin Devamı

ATLARLA SALDIRDILAR / WEB TV

HOLLANDA POLİSİNDEN SERT MÜDAHALE / FOTO GALERİ

Lahey’deki Malieveld meydanında düzenlenen gösteriye yaklaşık 15 bin kişi katıldı. Öğrenci ve öğretim üyelerinin çoğunlukta olduğu gösteride yapılan konuşmalarda, hükümete öngörülen kısıtlamalardan vazgeçmesi çağrısı yapıldı.

Son yılların en büyük eylemi olarak değerlendirilen, öğrenci dernekleri ile sendikalarının öncülüğünde yapılan gösteride Eğitimden Sorumlu Devlet Sekreteri Halbe Zijlstra, muhalefet parti liderlerinden İşçi Partisi (PvdA) lideri Job Cohen, Sosyalist Parti (SP) lideri Emile Roemer ve Demokratlar 66 (D66) lideri Alexander Pechtold’un aralarında bulunduğu birçok siyasetçi birer konuşma yaptı.

Cohen, Roemer ve Pechtold, yapılması planlanan kesintilere karşı olduklarını dile getirirken, Eğitimden Sorumlu Devlet Sekreteri Zijlstra ise bunun neden gerekli olduğunu anlatmaya çalışırken konuşması yapılan protestolarla sık sık kesildi.

Haberin Devamı

Protesto gösterilerinin beklenenden daha ilgi gördüğünü ve çok iyi geçtiğini belirten öğrenci liderleri, eylemlerin süreceği mesajını verdiler.

Genelde olaysız geçen protestonun son bölümünde yaklaşık 300 kişiden oluşan bir grup öğrenci Eğitim Bakanlığı Binası’na yürümek isteyince polisle karşı karşıya geldiler. Dağılmak istemeyen öğrencilerle polisler arasında çıkan kargaşada 22 öğrenci gözaltına alındı.

Öğrenciler, geçtiğimiz günlerde düzenledikleri kampanyalarda tasarıya karşı 250 bin imza toplamışlardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!