Hırsız, katil, eroinman, ırz düÅŸmanı ama hepsi ünlü

Güncelleme Tarihi:

Hırsız, katil, eroinman, ırz düşmanı ama hepsi ünlü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2010 21:01

Samantha ile kardeşi Joanna halı üstüne yüzükoyun uzanmışlar, gözleri geniş boyutlu ekrana odaklı. Aynı anda çığlık çığlığa haykırıyorlar. Koltukta gazete okuyan anneanneleri ''Ne oluyor?'' diyor. Joanna gözleri ekranda, yanıtlıyor: '' Justin, Justin.'' Yaşlı kadın safça soruyor: ''O da kim?'' Torun kınıyor anneannesini : ''Ay'dan gelmiş olsan dahi bilmelisin Justin'i.''

Haberin Devamı

Ekranda çocuk yaştaki kızların sevgilisi pop'çu Justin Bieber. Kakülü alnına düşmüş, taş bebek gibi oğlan çocuğu. Henüz 15 yaşında ama Amerika'da milyonlarca hayranı var.

Kıta ülkenin bir özelliği insanlarının ilgi alanı birdiğerinden farklı olması. Justin'in adını duymamış nineler, dedeler Sinatra'nın evliliklerini ezbere sıralamakta güçlük çekmezler. New York'un iki senatöründe birinin dahi ismini bilmeyen 20 yaşında bir gence '' Amer'e Manhattan'da 37 bin 500 dolara daire kiralamış.''dediğinizde Knicks'e 100 milyon dolara transfer edilen basketbolcu Stoudemire'den söz ettiğinizi bilir. Oysa New York'un entel takımında çok kimse ülkenin gözde sporu beyzbolun kaç kişiyle oynandığı sorusuna doğru cevap veremez.

Amerika'da şöhretlerin önemli bir özelliği de yasadışı işlere karışmış olmaları. Kim bunlar diye araştırsak karşımıza sinema, müzik, eğlence alemi şöhretleri çıkacak, kanunsuz işlere bulaştıkları için dergi manşetlerinde. Kısa bir sabıkalı listesi: Robert Downey Jr., Christian Slater, Mark Wahlberg, Charles S. Dutton, Tim Allen çeşitli suçlardan hapis yatıp çıktılar. Oscar ödüllü Al Pacino ruhsatsız silah taşıdığı için tevkif edildi. Sinead O'Connor rahibe okulundan 14 yaşında iken ayakkabı hırsızlığından kovuldu. Rejisör Brian De Palma motosiklet çalıp kaçarken polis kurşunuyla bacağından yaralandı. Bruce Willis aşırı içkili araba sürdüğü için cezaevine düştü.

Haberin Devamı

Gene Hackman içki bayiinden şampanya çalmak, James Bond aktörü Pierce Brosnan ucuz mağazadan künye hırsızlığı, aktris Winona  Ryder, güzellik kraliçesi Bess Mayerson, tenisçi Jennifer Capriati süs ve makyaj eşyaları çaldıkları için tutuklandılar. Bir lokantadan tuvalet kağıdı hırsızlığı ortaya çıkan aktör Gary Sinise polise savunmasında '' Kutu içinde 96 rulo vardı. Bizim küçük tiyatromuzu haftalarca idare etti'' dedi.

Eskinin futbol yıldızı, aktör O.J. Simpson, Hollywood'un dev plak yapımcısı Phil Specter, polisiye filmleriyle tanınan Robert Blake eÅŸlerini öldürdükleri için ( Blake yeni çıktı.) yıllardır cezaevindeler. Yıldız futbolcu Michael Vick köpek dalaşı düzenlemekten ötürü hapse girdiÄŸi gibi klübünden de dışlandı.Â

Haberin Devamı

Boks şampiyonası maçları düzenleyen Don King saldırıdan,  Mike Tyson ırza geçmekten, Pee-wee Herman teşhirden, Macy Gray benzin çalmaktan, Lindsay Lohan mahkeme kararlarını çiğnemekten, Quentin Tarantino 7 bin dolarlık araç cezalarını ödemediği için hapis yattılar. Martha Stewart, Paris Hilton, Nick Nolte borsa senedi yolsuzluğu dahil yasadışı eylemlere karıştıkları için hapse mahkum oldular.

Şöhretlerin uyuşturucu tutkusu da başlarının derdi. The Beatles'a rakip çıkarılan The Monkees, komedi aktörü Bill Murray, Geceyarısı Ekspresi'nin yapımcısı Oliver Stone, şarkıcı Neil Diamond, The Rolling Stones grubu ile film-müzik aleminden binlerce ünlü marihuana, kokain, eroin, alkol iptilasından güçlükle sıyrıldılar. Yeni gelenleri yerlerini aldılar. Bu grubun en ilginç tipi  ise popüler TV dizisi ''Two and A Half Men'' baş aktörü Charlie Sheen. 15 bin dolara hayat kadını kiralayan Charlie bölüm başına 2 milyon dolar ile TV'nin en pahalı aktörü. Kokain ve alkolu birarada kullanan aktör geçen gün The Plaza otelindeki dairesinde mobilyaları parçaladıktan sonra beraberindeki porno yıldızı Capri Anderson'a saldırdı. 22 yaşındaki Capri'yi otele gelen polisler kurtardı. Charlie tekrar kamera karşısına geçti ama bu kez TV dizisi için değil sabıka kaydı için.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!