Hillary’ye "first kedi" darbesi

Güncelleme Tarihi:

Hillary’ye first kedi darbesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2007 00:00

ABD’de Demokrat başkan aday adayı Hillary Clinton’ın imajı, eşi Bill Clinton’ın başkanlığı döneminde Beyaz Saray’ın sakinlerinden olan ve bu sayede "first kedi" lakabı takılan Socks yüzünden tehlikede. Bugünlerde "şefkatli, insancıl başkan adayı" imajını güçlendirmek isteyen Hillary Clinton’ın, ABD Başkanı kocası Bill Clinton’ın görev süresi biter bitmez evden attığı kedi yeniden gündeme geldi.

Demokratların en favori başkan adayı olan Hillary Clinton’ın, kediyi sadece kendi imajı için kullandığı, işi bitince de kocasının kişisel sekreteri Betty Currie’ye verdiği bildirildi. Sunday Times, Hillary Clinton’ın, kızı Chelsea’nin de çok sevdiği kedinin sayesinde Amerikalıları derinden etkilediğini yazdı. Hillary Clinton, "Sevgili Dostum Socks" başlıklı kitapta da, kedinin ve onun "oyuncak faresinin" Beyaz Saray’ı "gerçek bir ev" haline getirdiğini yazmıştı.

Dişiliğini kullanmaya başlayan ve daha "insani" görünmeye çalışan Hillary Clinton’ın başkan adaylığı kampanyasında son dönemde özellikle kadın seçmenleri hedeflediği açıkça görülüyor. Bu nedenle imajını yumuşatmaya çalışan Hillary’nin bunda epey başarılı olduğu, Cumhuriyetçi tabanda bile kadınların dörtte birinin oyunu çektiği ifade edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!