Hillary sonunda patladı

Güncelleme Tarihi:

Hillary sonunda patladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 1999 00:00

Haberin Devamı

Bill ile değil aynı yatakta aynı odada bile kalamam

Monica skandalının patlak vermesinden bu yana hep kocasının yanında görünen ABD'nin ‘First Lady’si Hillary Clinton'un, artık dayanacak gücünün kalmadığı ve duygularına hakim olamadığı iddia ediliyor.

Amerikan Fox News televizyonu ile New York Post gazetesinin iddiasına göre, kocasının Orta Amerika gezisine katılmayan Hillary yakın çevresine ‘Onunla değil aynı yatakta aynı odada dahi olmaya tahammülüm yok’ dedi. Washigton'da çifte yakın kaynaklardan sızan haberlere göre, Clinton çifti Beyaz Saray'daki yatak odalarını da ayırdı. İddialara göre, Hillary Clinton Orta Amerika gezisi sırasında kocasıyla ayrı odalarda yatmalarının, basın ve meraklı çevreler tarafından mutlak surette öğrenileceğini ve bunun yeni söylentilere sebep olacağını anladığı için geziye katılmaktan vazgeçti.

LAMBA KIRILDI

Ancak bu iddialar Hillary'nin sözcüsü Marsha Berry tarafından yalanlandı. Sözcü Berry, Hillary Clinton'un kayaktan ötürü sırt ağrılarının arttığını, uzun süre ayakta durmanın kendisine ısdırap verdiğini, Başkan Clinton'un 4 Orta Amerika ülkesini kapsayan gezisine bu nedenle katılamadığını ifade etti. Marsha Berry, çiftin Beyaz Saray'da yatak odalarını ayırdıkları yolundaki iddiaları yorumlamaktan da kaçınarak, ‘Bu gibi şeyler bizi ilgilendirmez’ diye konuştu.

Fox News Televizyonu ve New York Post'un yanı sıra Chicago Sun-Times Gazetesi de, Bill ve Hillary'nin Beyaz Saray'da sık sık kavga ettiklerini, bu arada Hillary'nin gece geç saatlerde cereyaneden bir tartışma sırasında bir lambayı kırdığını ve çiftin birbirleriyle çok az konuştuğunu yazdı.

MONİCA: EVLENECEĞİM

Bu arada, Clinton ailesini boşanma noktasına getiren Monica Lewinsky'nin ‘Bill’le muhakkak evleneceğim' dediği de iddia edildi. Lewinsky'nin yakın arkadaşlarına göre eski stajyer, Bill Clinton'un eşi Hillary ile bir türlü bulamadığı ‘gerçek bir kadın-erkek aşkının arayışı içinde’ olduğunu söyledi. Monica, yakın arkadaşlarına, Özel Savcı Kenneth Starr'a Clinton'ı satmadığını ve ABD Başkanı'nın da bunu asla unutmayacağını belirtti. Lewinsky, ‘Benden yalan söylememi istedi ve New York’ta iş teklifinde bulundu şeklinde ifade verseydim, bugün görevinden alınmış olacaktı'' dedi. Lewinsky, iki yıl sonra, Clinton'ın görev süresinin dolmasının ardından ABD Başkanı'nın eşi Hillary'den boşanacağını da belirtti.

GUATEMALA HATAYDI

4 ülkeyi kapsayan Orta Amerika gezisine çıkan Başkan Bill Clinton, Nikaragua'da Mitch kasırgasında ölen küçük bir kızın mezarına çiçek koydu. Bu ziyaretinde Mitch’in yol açtığı hasarı bizzat incelemek isteyen Clinton, Orta Amerika ülkelerine 23 milyon dolarlık Amerikan yardımını da açıklayacak. Clinton bu arada, tarihi bir itirafta bulunarak ülkesinin geçmişte Guatemala'daki baskıcı rejimlere sağladığı desteğin, ‘bir hata olduğunu ve bir daha tekrarlanmaması gerektiğini’ söyledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!