Hillary New York'a taşınıyor

Güncelleme Tarihi:

Hillary New Yorka taşınıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 1999 00:00

Haberin Devamı

Eşinin seks skandallarından bıkan, kızı Chelsea ile kuzey Afrika ülkelerini ziyaret etmekte olan Hillary Clinton, Beyaz Saray'dan ayrılarak New York'a yerleşmeye karar verdi. Amerikan basınında yer alan bir habere göre, Başkan Clinton ile Hillary'nin son kavgası, fırtınalı evlilik yaşamlarına noktayı koydu. Hillary Clinton aldatılmasından çok, Amerikan halkı önünde yalan söylemek durumunda kalmasını bir türlü kabul edemediğini belirterek, ‘Bu evlilik bitti artık. Beyaz Saray’dan da çıkıyorum' diye haykırdı.

Bill Clinton'ın Başkan olarak birçok ‘ilk’e imza attığı, ancak görev başındayken eşi tarafından terk edilen ilk başkan olmak istemediği, Hillary'ye yalvarıp, ‘Bunu bana borçlusun’ dediği ileri sürüldü. Bayan Clinton'ın durumu kızı Chelsea'ye de anlattığı belirtildi.

Habere göre Hillary Clinton New York'ta ev arıyor. Ancak Bayan Clinton, eşinden ayrıldığını ve boşanacağını kamuoyuna duyurmayacak. Hillary Clinton zamanının çok büyük bir bölümünü New York'ta geçirecek. Resmi açıklamalardaysa Bayan Clinton'ın işleri nedeniyle New York'ta bulunduğu ifade edilecek. Hillary, Başkan Clinton'ın görev süresi sona erinceye kadar Beyaz Saray'daki etkinliklerin bazılarına bizzat katılacak. Bir kaynak, ‘Bayan Clinton, Başkanlık makamının yara almasını istemediği için bu yolu tercih etti’ diye konuştu.

Bayan Clinton, Kasım 2000 seçimlerinde New York'tan senatör adayı olma önerisini henüz değerlendiriyor. Başkan Clinton, Monica Lewinsky seks skandalı hakkında Amerikan halkının önünde yaptığı gibi Hillary'ye de yalan söylemişti. Bayan Clinton da eşini savunarak, sağ-kanat bir komployla karşı karşıya olduklarını söylemişti. Ancak Clinton daha sonra Monica Lewinsky ile oral seks ilişkisini kabul etmiş ve ABD Senatosu tarafından da yargılanmıştı. Bill Clinton, Senato'da aklanmış ve görevini korumuştu.

Eşini yüzlerce kadınla aldattığı iddia edilen Bill Clinton'ın görev süresi 20 Ocak 2001 günü sona erecek. Başkan Clinton'ın ya memleketi Arkansas'a ya da California'ya yerleşeceği belirtiliyor. Kasım Cindemir/WASHINGTON



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!