Herzog diye radyocularla konuştu

Güncelleme Tarihi:

Herzog diye radyocularla konuştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 1999 00:00

Haberin Devamı

Schröder fena işletildi

İki Berlinli radyocu, Meksika'yı ziyaret eden Almanya Cumhurbaşkanı Herzog'un sesini taklit ederek Başbakan Schröder ile Lafontaine'in istifasını görüştü. Gizli tuttuğu yeni maliye bakanının adını sahte cumhurbaşkanına açıklayan Schröder radyocular hakkında dava açmaya hazırlanıyor.

Maliye Bakanı ve SPD Genel Başkanı Oskar Lafontaine'in istifasının yankıları sürürken, Başbakan Gerhard Schröder'in konu ile ilgili yorum yapmaktan kaçınması üzerine iki Alman radyocu Cumhurbaşkanı Herzog'un sesini taklit ederek başbakanı konuşturmayı başardı.

Berlin'de yayın yapan 104,6 RTL radyosu spikerlerinden Christoph Lemmer ve tanınmış kişilerin seslerini taklit etmekle ünlü 29 yaşındaki Mark Döhring, kabine toplantısı sırasında Schröder'i aradılar. Başbakan, Döhring'i Meksika'da resmi ziyarette olan Herzog'u sanarak gizli tuttuğu yeni maliye bakanının adını açıklarken, oyundan haberdar olan radyo dinleyicileri kahkahalara boğuldu. Mark Döhring ile Schröder arasında şöyle bir konuşma geçti:

Döhring : İyi akşamlar

Schröder: Selamlar sayın Cumhurbaşkanım

Döhring : Evet, şu anda bilgiler bize ulaştı

Schröder: Öyle mi? Ancak şimdi mi ulaştı?

Döhring : Evet, neler oluyor orada?

Schröder: Maliye Bakanı istifa etti. Ben de yarın yeni bir Maliye Bakanı önereceğim. Parti genel başkanlığından da istifa etti.

Döhring : İstifa gerekçelerini sormama izin veriniz.

Schröder: Bunu ben de bilemiyorum Sayın Herzog. Mümkün olan en kısa zamanda bu konu ile ilgili olarak bir araya gelelim derim. Ben sizinle görüşmeye her zaman hazırım. Ama istifa gerekçeleri hakkında şu anda bir şeyler söylemem mümkün değil, çünkü gerekçeleri ben de bilmiyorum. Kendisiyle konuşamadım çünkü benimle konuşmak istemedi.

Döhring : Evet, böyle bir şey durup dururken yapılmaz

Schröder: Haklısınız.

Döhring : İyi. Peki sizin açınızdan bazı şeyler açıklığa kavuştu mu? Yeni aday örneğin...

Schröder: Evet, yarın Bay Eichel'i aday göstereceğim. Eichel'i onaylayacağınızı düşünüyorum.

104,6 RTL Radyosunun Schröder'in sahte cumhurbaşkanı ile görüşmesini yayınladıktan sonra radyocuların, hem Cumhurbaşkanı hem de Başbakan'a durumu açıklayarak yazılı olarak özür diledikleri belirtildi. Ancak oyunun Başbakan Schröder ve Cumhurbaşkanı Roman Herzog tarafından hoş karşılanmadığı ve radyocular hakkında dava açılacağı öğrenildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!