Her bebek için 2 bin 500 euro

Güncelleme Tarihi:

Her bebek için 2 bin 500 euro
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2007 15:26

İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero, İspanya'da yasal oturma izni olan her ailenin, yeni doğan her çocuk için 2500 euro devlet yardımı alacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Zapatero, İspanyol ulusunun genel durumuyla ilgili meclis oturumunda yaptığı konuşmada, "İspanya'nın ilerlemeye devam etmeye, daha fazla aileye, daha fazla çocuğa ihtiyacı var" dedi. İspanya'da ailelerin çocuk sahibi olmak ve çocuk büyütmek için daha fazla yardıma ihtiyacı olduğunu belirten Zapatero, bugünden itibaren, İspanya'da yasal olarak oturma izni bulunan her ailenin yeni doğan her çocuğu için 2500 euro para yardımıalacağını duyurdu.

Öte yandan, yaklaşık 1.5 saat süren konuşmasında 2004 yılında iktidara gelmelerinden bu yana İspanya'nın ekonomik, sosyal ve güvenlik konularında "daha sağlam, özgür ve güvenli" olduğunu söyleyen sosyalist başbakan,İspanya dış politikasıyla ilgili de "İspanya, dünyada tamamen kendi sesi olan, barışın koruyucusu, açlık ve fakirliğe karşı mücadelede dayanışma içinde olan, medeniyetlerarası diyaloğu teşvik eden bir ülke.İspanya bugün güven veren ve dışarıdan bakıldığında çekici bir ülke" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!