Hepimiz Muaz’ız

Güncelleme Tarihi:

Hepimiz Muaz’ız
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2014 01:29

IŞİD’in eline düşen Ürdünlü pilotun akıbeti hakkında belirsizlik sürerken, Ürdün Kraliçesi Rania, Instagram hesabından tutsak askere dayanışma mesajı paylaştı.

Haberin Devamı

Amman, pilotu kurtarmak için takas dahil her seçeneği gündemine aldı.

Türkiye ile temas kurduk

Kraliçe, Instagram hesabından, Ürdün bayrağı şeklinde bir savaş uçağı görselini “Hepimiz Muaz’ız” hashtag’iyle paylaştı. Ürdün parlamentosu da, IŞİD’e yönelik pilota zarar vermesi halinde bunun ciddi sonuçları olacağı şeklinde bir uyarı yayımladı. Bu arada pilotu IŞİD’in elinden kurtarmak için Amman yönetiminin örgütle gizli pazarlık görüşmelerine başladığı ileri sürüldü. Katar’dan yayın yapan El Cezire’nin haberine göre ismini açıklamak istemeyen üst düzey bir Ürdünlü yetkili, “Bu konuda Türk yetkililerle yakın temas kurduk. Katar yetkilileriyle de benzer bir irtibat kurmayı düşünüyoruz” dedi. Yetkili, “arabuluculuk etmesi için Irak’ta bazı büyük aşiretlerle irtibat kurmaya çalışıyoruz” diye ekledi.

Takas masada

Haberin Devamı

El Cezire’ye adını açıklamamak kaydıyla konuşan Ürdünlü Bakan, ciddi dolaylı müzakereleri yürüttüklerini söyledi. Bakan, “Herhangi bir anlaşma seçeneğine hazırız. Fazla detayları açıklayamıyoruz” dedi. Takas anlaşması ihtimaline değinen Bakan, “Elimizde terör suçuyla tutuklanan IŞİD için son derece önemli isimler var. Onların üzerinden müzakere yürütmekle ilgili ciddi düşüncelerimiz var” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!