Hawaii’de yangın dehşeti

Güncelleme Tarihi:

Hawaii’de yangın dehşeti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2023 07:00

Turizm cenneti Hawaii’deki Maui Adası’nda meydana gelen orman yangınlarında 36 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı. Şiddetli rüzgârların hızla yaydığı alevler, yüzlerce ev ve iş yerini küle çevirdi.

Haberin Devamı

ABD’nin Hawaii eyaletinin en büyük adalarından biri olan Maui Adası yangın felaketiyle sarsıldı. Yerel yetkililer yaptıkları açıklamada turistik sahil kenti Lahain’da yangın nedeniyle 36 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Hawaii Valiliği, duman ve kül sebebiyle hava kalitesinin düşmesi konusunda halkı uyardı. ABD Başkanı Joe Biden, Hawaii’yi ‘acil durum bölgesi’ ilan ederek federal yardımları devreye aldı. Hawaii doğumlu eski ABD Başkanı Barack Obama da yangınlarda zarar görenler için bağış adresi paylaştı. Obama, “Birçoğumuz için çok özel bir yer olan Hawaii’den gelen bazı görüntüleri görmek zor” dedi.

EVLER KÜLE DÖNDÜ

Adanın başlıca turizm merkezi olan Lahaina kentindeki yangın, yüzlerce evi küle çevirdi. Binlerce insan evlerini boşaltmak zorunda kaldı ve bölgede olağanüstü hal ilan edildi. Büyük bir arama kurtarma operasyonu yürütülürken bazı kişilerden hâlâ haber alınamadı. Maui’de beş sığınak açılırken yetkililer sığınakların dolup taştığını söyledi. Popüler bir turizm merkezi olan adaya gelmek isteyen ziyaretçilere uzak durmaları çağrısı yapıldı.

Haberin Devamı

Yangın Pasifik Okyanusu’ndaki kasırganın neden olduğu rüzgarlar nedeniyle şiddetini artırırken bölgede elektrik ve cep telefonu hizmeti sağlanamıyor. Bölgede sahildeki tekne ve botların tamamının yandığı görüntülenirken, Hawaii Senatörü Brian Schatz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Lahaina’nın neredeyse tamamı yandı” dedi. Yetkililer, Maui’de devam eden üç farklı yangının henüz kontrol altına alınamadığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!