Hawaii’de can kaybı artıyor: 11 Eylül’den beter

Güncelleme Tarihi:

Hawaii’de can kaybı artıyor: 11 Eylül’den beter
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2023 07:00

ABD’nin Hawaii eyaletine bağlı Maui Adası’nda orman yangınları nispeten kontrol altına alınırken can kaybı 106’ya çıktı. Bir görgü tanığı durumu “11 Eylül’den beter” diyerek tarif etti.

Haberin Devamı

Hawaii yangınları yüzyıldan uzun süredir ABD’de yaşanan en ölümcül yangınlar olarak kayıtlara geçti. Lahaina’yı kasıp kavuran yangınlar, 13 bin nüfuslu kasabadaki neredeyse tüm binaları küle çevirdi. Hawaii Valisi Josh Green, günde 10 ila 20 arasında ceset bulmayı beklediklerini ancak hayatını kaybedenlerin toplam sayısının belirlenebilmesi için 10 gün geçmesinin gerekebileceğini duyurdu.

ÖLENLERİN ÇOĞU ÇOCUK

Green, hayatını kaybedenler arasında çok fazla çocuk olduğunu söyledi. Bunun sebebi olarak anne babaların işte olmasına işaret ediliyor. Yıkımın boyutunun inanılmaz olduğunu belirten Green, iyileşmenin zaman alacağını da sözlerine ekledi. Lahaina’da 8 Ağustos’ta okullar açılacaktı. Ancak elektriklerin kesilmesi nedeniyle eğitime ara verildi. Turistik tesislerde çalışan anne-babalar çocuklarını ya da büyük ebeveynleri yalnız bırakarak işe gitti. Yangın turistik tesisleri teğet geçerken, birçok mahalle kül olup gitti. Hayatta kalan çocukların da büyük bir travma yaşadığı ve desteğe ihtiyaç duydukları aktarılıyor.

Haberin Devamı

DEHŞETİN GÖRGÜ TANIĞI

İngiliz DailyMail.com’a konuşan 11 Eylül 2001 saldırılarının tanığı 58 yaşındaki emekli asker Guillermo Coscarelli, “Lahaina’da olanlar daha beter. İnsanlar diri diri yandı, kimi üzerine düşen elektrik kablolarının altında kaldı” ifadelerini kullandı. Yangının yıkımına tanık olan Coscarelli, şimdi tekneyle ihtiyaç sahiplerine insani yardım dağıtıyor.

Hawaii’de can kaybı artıyor: 11 Eylül’den beter

BİDEN ADANIN ADINI UNUTTU

Hawaii yangını sırasında tatil yapmaya devam ettiği için eleştirilerin hedefi olan ABD Başkanı Joe Biden, önceki gün yangınlarla ilgili açıklama yapmak isterken Hawaii’nin en büyük adası Maui’nin adını unuttu. Joe Biden, dün Wisconsin eyaletinin Milwaukee şehrinde yaptığı bir konuşmada Maui adını unutarak, “sürekli televizyonda gördüğünüz” ifadesiyle adadan bahsetti. Biden, daha önce Hawaii yangınlarıyla ilgili soru soran bir muhabire “Yorum yok” yanıtını vermiş, yangınların kendisine ikinci kez sorulması üzerine ise “Bakıyoruz” demiş ve eleştiri yağmuruna tutulmuştu. Biden’ın haftaya Hawaii’ye gidip yangın bölgesini ziyaret edeceği belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!