Havai’deki orman yangınları şiddetleniyor: 36 kişi hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Havai’deki orman yangınları şiddetleniyor: 36 kişi hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2023 11:54

ABD’nin Havai eyaletinde meydana gelen orman yangınları,rüzgarın etkisiyle körüklenirken 36 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu.

Haberin Devamı

Havai'nin Maui Adası’nda dün meydana gelen orman yangınları, şiddetli rüzgarların etkisiyle hızlıca yerleşim yerlerine doğru ilerleyerek 6 kişinin ölümüne, yüzlerce ev ve iş yerinin tamamen yanmasına neden oldu. Yetkililer, alevlerin çok hızlı bir şekilde ilerlediğini ve yangından korunmak için bazı kişilerin denize atladığını ifade etti. ABD sahil güvenlik yetkilileri, Lahaina iskelesi civarında okyanusa atlayan 14 kişinin kurtarıldığını duyurdu.

Havai Valiliği, yangınların kontrol altına alındığını ancak duman ve kül sebebiyle hava kalitesinin oldukça düştüğü konusunda halkı uyardı. ABD Başkanı Joe Biden, adalardaki tüm federal kurtarma ekiplerinin yardımcı olması için talimat verdiğini açıkladı. Havai doğumlu eski Başkan Barack Obama, yangınlarda zarar görenler için bağış adresi paylaşarak “Birçoğumuz için çok özel bir yer olan Havai'den gelen bazı görüntüleri görmek zor” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

ÖLÜ SAYISI 36'YA YÜKSELDİ

Orman yangınlarının etkili olduğu Havai’nin Maui Adası yerel yetkilileri, resmi web sitesinden yaptıkları açıklamada “Yangınla mücadele çalışmaları devam ederken, aktif Lahaina yangını nedeniyle bugün toplam 36 kişinin hayatını kaybettiği tespit edildi” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!