Havacılık tarihinde bir ilk! Dev havayolunun tüm çalışanlarına aşı yaptırma zorunluluğu geldi!

Güncelleme Tarihi:

Havacılık tarihinde bir ilk Dev havayolunun tüm çalışanlarına aşı yaptırma zorunluluğu geldi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2021 09:42

Koronavirüs salgınında Delta varyantı hızla yayılmaya devam ederken dünya genelinde hükümetler ve büyük şirketler buna önlem olarak daha sıkı Kovid-19 tedbirleri almaya zorlanıyor. Bazı ülkeler kapalı mekanlar için aşı ve test zorunluluğu getirirken dünyanın önemli şirketleri de çalışanlarına Kovid-19 aşısı yaptırmış olmayı zorunlu kılmaya başladı. Bunun en önemli örneklerinden biri de ABD'li dev havayolu şirketi United Airlines oldu.

Haberin Devamı

ABD'li havayolu şirketi United Airlines, tüm çalışanlarına yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı yaptırmayı zorunlu hale getirdiğini bildirdi.

Şirketin CEO'su Scott Kirby tarafından gönderilen kurumsal e-postada, tüm çalışanların 25 Ekim tarihine kadar Kovid-19 aşısı olduklarını kanıtlamaları gerektiği, aksi takdirde işten çıkarılacakları belirtildi.

Çalışanlara gönderilen e-postada, virüsün Delta varyantının yayıldığı bir dönemde bu zorunluluğun, hem çalışanların sağlığını korumak hem de yolcuları güvenli bir şekilde taşımak için gerekli olduğuna değinildi.

Şirket, eylül ortasına kadar aşılandığını kanıtlayan çalışanlarına da bir günlük ek ücret ödeme sözünü verdi.

United Airlines böyle bir talimatı ABD'de uygulayan ilk büyük havayolu şirketi olurken, 85 binden fazla çalışanının yaklaşık yüzde 85'inin kayıtlı olduğu sendikalarla aşı konusunda henüz bir anlaşmaya varamadı.

Haberin Devamı

Havacılık tarihinde bir ilk Dev havayolunun tüm çalışanlarına aşı yaptırma zorunluluğu geldi

ABD'de çalışanlarına aşı zorunluluğu getiren firmaların sayısı giderek artarken, Google, Disney, Facebook, Microsoft, Netflix ve Walmart gibi şirketler de çalışanlarının bir kısmı veya tamamı için Kovid-19 aşısını şart koşan büyük ticari kuruluşlar arasında yer aldı.

 

CNN, AŞI OLMAYAN ÇALIŞANLARINI İŞTEN ÇIKARDI

Amerikan CNN televizyonu, ofise aşı olmadan gelen 3 çalışanını işten çıkardı.

CNN Başkanı Jeff Zucker, kurum içi gönderdiği mesajda “Bu konuda sıfır tolerans politikamız var” dedi.

Mesajda, işten çıkarılan çalışanların isim ya da unvanlarına yer verilmedi. Kurum, çalışanlarından aşı olmalarını istiyor ancak bu yönde kanıt göstermelerini beklemiyor.

Havacılık tarihinde bir ilk Dev havayolunun tüm çalışanlarına aşı yaptırma zorunluluğu geldi

Fakat Zucker, yakında kanıt istenebileceğini de söyledi. Geçen mayıs ayında Amerikan hükümeti, şirketlerin çalışanlarından fiziksel olarak ofiste bulunmaları durumunda aşı yaptırmalarını talep edebileceğini, bunun yasal olduğunu bildirmişti.

 

 

BAKMADAN GEÇME!