Hariri Suudi Kralı'yla görüşmek için New York'a gitti

Güncelleme Tarihi:

Hariri Suudi Kralıyla görüşmek için New Yorka gitti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2011 16:30

Ülkesinin içinde bulunduğu siyasi krizi aşmak için çalışmalarını sürdüren Lübnan Başbakanı Saad Hariri, Suudi Arabistan Kralı Abdullah ile görüşmelerde bulunmak için, bir hafta içinde ikinci kez New York'a gitti.

Haberin Devamı

Hariri, El Hayat gazetesinde yayınlanan demecinde, Lübnan'da istikrar için Suudi Arabistan ile Suriye arasındaki anlaşmanın uzun zaman önce sonuçlandığını ancak şimdi ülkedeki siyasi rakiplerinin adım atmasını beklediklerini kaydetti.

Lübnan Başbakanı Hariri, Amerika'da omuriliğinden iki ameliyat olan Suudi Arabistan Kralı Abdullah ile geçen hafta çarşamba günü görüşmede bulunduktan sonra ülkeye dönmüştü.

Bugün El Hayat gazetesine verdiği demeci yayınlanan Hariri, ülkedeki siyasi istikrar için bundan sonra Suudi Arabistan ve Suriye arasındaki anlaşmayı etkileyecek herhangi bir olumlu ya da olumsuz adımı atmak ve sorulan sorulara cevaplamanın muhalefetin işi olduğunu bildirdi ve "Biz gerekeni yaptık" ifadesini kullandı.

Hariri, muhalefetin vereceği cevaba göre kendisinin gereken girişimlerde bulunacağını kaydetti.

Haberin Devamı

Lübnan'da öldürülen eski Başbakan Refik Hariri'nin ölümünü soruşturan Uluslararası Komisyonu'nun hazırladığı iddianamede, bazı Hizbullah üyelerinin suikastta yer aldığı ve suçlanacağı iddiaları üzerine ülkede siyasi kriz başgöstermişti.

Suudi Arabistan ve Suriye liderleri, taraflarla ve kendi aralarında görüşmeler yaparak, yaşanan krizi çözmek için çaba harcıyor. Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın rahatsızlanarak ABD'de ameliyat olması ise, krizin çözülmesi için yapılan çabaları bir süreliğine etkiledi.

Amerika'ya ilk ziyaretini yapıp perşembe günü ülkeye dönen Hariri, başta Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman olmak üzere ülkenin politik liderleriyle de görüşmeler yaparak sorunu çözmek için çaba harcıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!