Hapisteki Barguti El Fetih yönetiminde

Güncelleme Tarihi:

Hapisteki Barguti El Fetih yönetiminde
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2009 01:39

Filistin’de El Fetih’in 20 yıl aradan sonra topladığı ilk kongresinde, en önemli yönetim kademelerinden Merkez Komitesi’nin yeni üyeleri büyük ölçüde belirlendi.

Resmi olmayan sonuçlara göre, Israil’de ömür boyu hapis cezası çeken Filistinli liderlerden Mervan Barguti de Merkez Komitesi’ne seçildi. Komitede eski üyelerden 4’ü yerini korumayı başarırken, eski Başbakan Ahmet Kurey komiteye seçilemedi. Komitenin diğer yeni üyeleri arasında Yaser Arafat’In yeğeni Nasır El Kıdva, Lübnan’daki tanınmış isimlerden Sultan Ebulayneyn ve Filistinli baş görüşmeci Saib Erekat da bulunuyor.
Filistin’in en sevilen isimlerinden olan ve 2000 yılındaki ikinci intifadanın lideri olarak kabul edilen 50 yaşIndaki Barguti, 2002 yılında Israil tarafından tutuklanmışı. Israil, ikinci intifada srıasında Israillilere yönelik saldırılarda öldürülenlerin katili oldu?u gerekçesiyle Barguti’yi 5 kere ölüm cezasIna çarptırmıştı. Bir zamanlar Yaser Arafat’ın şimdi de Mahmud Abbas’ın doğal halefi olarak görülen Barguti Filistin sokaklarının en popüler isimlerinden biri.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!