Hapis yatan muhabir gazeteden atılacak mı

Güncelleme Tarihi:

Hapis yatan muhabir gazeteden atılacak mı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2005 00:00

Beyaz Saray’ın, bir CIA ajanının adını basına sızdırmasıyla patlak veren skandalla ilgili olarak yapılan soruşturma sırasında, haber kaynağını açıklamayı reddettiği için ‘Kahraman’ ilan edilen New York Times (NYT)muhabiri Judith Miller’e, Bush yönetimi tarafından kullanıldığı ortaya çıkınca, ‘Kitle imha kadını’ damgası vuruldu. Gazetenin köşe yazarlarından Maureen Dowd yazısında bu başlığı kullandı.

Irak’ta kitle imha silahlarıyla ilgili gazetede çıkan beş haberden üçünün Miller’e ait olduğunun akıllara gelmesinin ardından, NYT okuyucuları, editörleri ve köşe yazarları, Irak ile ilgili haberleri gerektiği kadar sorgulamayan ve eleştirel yaklaşmayan Miller’in hala görevde olmasının, gazetenin güvenilirliğini sarstığını söylemeye başladılar.

NYT, geçen ilkbaharda, Miller’in imzasını taşıyan ve Irak savasına gerekçe oluşturan üç haberin yanlış olduğunu itiraf ederken, genel yayın yönetmeni Bill Keller, bazı Beyaz Saray yetkilileriyle içli dışlı olduğunu yeni öğrendiğini belirttiği Miller tarafından yanıltıldığını açıkladı.

Yaklaşık üç ay cezaevinde kaldıktan sonra haber kaynağının izniyle büyük jüriye ifade veren Miller’in, Başkan yardımcısı Dick Cheney’in başdanışmanı Lewis Libby ile yakın kişisel ilişkisi olduğu ortaya çıkmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!