Haniye’nin oğulları vuruldu

Güncelleme Tarihi:

Haniye’nin oğulları vuruldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2024 07:00

İsrail, Hamas liderlerinden İsmail Haniye’nin bayramlaşmak için mülteci kampına gitmek üzere yolda olan oğullarının aracını vurdu. Haniye’nin 3 oğlu ve 4 torunu İsrail’in hava saldırısı sonucu hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

İsrail’in, Gazze’nin batısındaki Eş-Şati Mülteci Kampı’nda hareket halindeki bir aracı hedef alması sonucu Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin 3 oğlu ve 4 torunu hayatını kaybetti.

BAYRAMLAŞMAYA GİDİYORLARDI

Görgü tanıklarının bildirdiğine göre İsrail, Ramazan Bayramı dolayısıyla Eş-Şati Mülteci Kampı sakinleri ve yakınlarıyla bayramlaşmaya giden Haniye’nin ailesinden birçok kişinin bulunduğu aracı hedef aldı. Sağlık kaynakları, saldırıda Haniye’nin Hazım, Emir ve Muhammed isimli oğullarıyla, 4 torununun yaşamını yitirdiğini kaydetti. İsrail Ordusu, Haniye’nin oğullarının ‘terör eylemi gerçekleştirmek üzere yola çıktıklarını’ iddia etti.

Haniye’nin oğulları vuruldu

Hamas Lideri İsmail Haniye’nin oğulları Hasım, Emir ve Muhammed İsrail’in dünkü hava saldırısında öldü.

Haberin Devamı

Haberi, Katar Hastanesi’ndeki yaralı Filistinlileri ziyaret ettiği sırada alan Haniye şunları söyledi: “Üç oğlumun ve torunlarımın şehadetiyle bizlere bahşettiği bu şereften dolayı Allah’a şükrediyorum. Halkımız evlatlarının kanlarıyla büyük bir bedel ödüyor. Ben de onlardan biriyim. İsrail’e yıkımla, katliamla alamadığını müzakere masasında da almayacağını söylüyoruz. Kayıplarımız ne kadar büyük olursa olsun, İsrail’in yaptığı şantaja boyun eğmeyeceğiz”.

TÜRKİYE’DEN BAŞSAĞLIĞI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Haniye ile telefon görüşmesi gerçekleştirerek başsağlığı dileklerini iletti. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, MİT Başkanı İbrahim Kalın ve TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da, Haniye’ye başsağlığı dileğinde bulundu.  

BLINKEN VE FİDAN GÖRÜŞTÜ

Bu arada Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile dün telefonla görüştü. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, karşı tarafın talebi üzerine, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Gazze’deki insani kriz ve bölgesel güvenlikle ilgili konular ele alındı” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!