Hangi 'Tanrı'ya inanıyordu

Güncelleme Tarihi:

Hangi Tanrıya inanıyordu
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 16, 2009 00:00

Michael Jackson'ın hangi dine inandığı ve öldüğünde hangi inanca mensup olduğu tartışması sürüyor.

Haberin Devamı

POP KRALININ Ä°NANCI TARTIÅžILIYOR

Pop kralı Michael Jackson ani bir ölümle hayata veda etti. Ünlü sanatçının ölüm nedeni henüz bilinmiyor. Ancak Jackson'ın hayatıyla ilgili iddialar ortaya atılmaya devam ediyor. Michael Jackson'ın dünya çapındaki 5 milyon taraftarı ona 'Tanrı' muamelesi yapıyordu. Pop kralı ise yaşamı boyunca hangi 'Tanrı'ya inanacağına bir türlü karar veremedi. Yaşamının son yıllarında İslam dinine geçtiği iddia edildi. Ancak iddialar bununla da kalmadı. Jackson'ın Yehova şahidi olduğu ya da Tom Cruise'un tarikatı Scientology üyesi olduğu ileri sürüldü.

Ünlü pop yıldızının babası Joseph Jackson, oğlunun kariyeriyle ilgilenirken annesi Katherine da manevi dünyasıyla ilgileniyordu. Anne Katherine oğlu Michael, La Toya ve kızı Janet'ı Yehova şahidi olarak yetiştirdi. Michael Jackson'ın annesi kendisi de 1966 yılında bu inanca geçti. Ancak 1987 yılında Yehova şahitleri Michael Jackson'ın yaptığı müziği eleştirmeye başlayınca iki taraf arasında ayrılık yaşandı.

Haberin Devamı

1994 yılında Elvis Presley'nin kızı Lisa Marie Presley ile evlendiğinde, ünlü yıldızın eşinin üyesi olduğu Scientology tarikatına geçtiği iddia edildi.

Michael Jackson 2005 yılında Kabbalah üyelerinin sembolu olan bir bileklikle sahneye çıktı.

Ünlü yıldızın erkek kardeşi Jermaine 2007 yılında İslam dinini seçtiğinde, Michael Jackson'ın da İslam dinine geçtiği iddia edilmeye başlandı. 2008 yılında Michael Jackson'ın evinde bir törenle Müslümün olduğu basında yer aldı.

Jackson'ın öldüğünde hangi dine inandığı hala tam olarak bilinmiyor ve bu konudaki tartışma devam ediyor.


DÃœNYADAN KISA KISA...

BÄ°LÄ°M ADAMLARI SON NOKTAYI KOYDU
Evliliği ayakta tutmak için aşkın yeterli olup olmadığına bilim adamları son noktayı koydu. Avustralyalı bilim adamlarının yaptığı araştırma, çiftin yaşları, daha önceki ilişkileri ve hatta her ikisinin birden sigara içip içmediği gibi faktörlerin, evliliklerinin sürüp sürmeyeceğini belirlediğini gösterdi. Avustralya Ulusal Üniversitesi'nde görevli bilim adamları, 2001 ile 2007 yılları arasında, evli ya da birlikte yaşayan yaklaşık 2500 çiftle görüştü. Bu görüşmelerde evliliklerini veya birlikteliklerini sürdürenlerle boşanan ya da ayrılan çiftleri bu sonuçlara götüren faktörler araştırıldı.

Haberin Devamı

KU KLUX KLAN ÃœYESÄ° Ä°SRAÄ°L'DE YAKALANDIÂ
Amerikan Federal Soruşturma Bürosunun (FBI) en çok arananlar listesindeki bir Ku Klux Klan üyesinin Tel Aviv'de yakalandığı bildirildi. 33 yaşındaki Amerikalı Micky Louis Mayon'un, İsrail göçmen polisinin dün gece yaptığı operasyonda bir apartman dairesinde ele geçirildiği belirtildi. ABD'de ırkçı saldırılar düzenlemek, federal ajan ve yargıçlara ait araçları kundaklamak ve başka şiddet olaylarına karışmakla suçlanan Mayon'un, bulunmamak için gün aşırı ev değiştirdiği kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!