Hamburg'da Türk kökenli milletvekili adayı

Güncelleme Tarihi:

Hamburgda Türk kökenli milletvekili adayı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2011 16:09

Alman Sol Parti Hamburg eyalet meclisi üyesi Mehmet Yıldız, Hamburg'da 20 Şubatta yapılacak eyalet meclisi erken seçimleri için, Hamburg-Mitte 2. seçim bölgesinde liste başı milletvekili adayı seçildi.

Haberin Devamı

Mehmet Yıldız, yaptığı açıklamada işsizliğe, yoksulluğa, göçmen kökenlilerin maruz kaldığı ayrımcılık ve dışlanmaya karşı mücadelenin kendisi için öncelik taşıdığını söyledi.

Yıldız, "Semtimizin sorunlarını biliyorum ve bunları eyalet meclisine taşıyarak, sorunların çözümü yönünde çalışmaya devam edeceğim. Bir taraftan ekonomik kriz gerekçesi ile sosyal haklar kısıtlanırken, diğer taraftan Elbfilarmoni ve U-4 gibi prestijli projelere milyarlar harcanıyor. Halkın vergileri HSH Nordbank gibi yanlış yönetim nedeniyle zor durumda kalan bir bankayı kurtarmak için çarçur ediliyor" dedi.

Sol Parti'nin mümkün olduğunca güçlü bir şekilde Hamburg eyalet meclisinde temsil edilmesi gerektiğini ifade eden Yıldız, şunları kaydetti:

"Son 3 yılda birçok önemli, halktan ve emekten yana işler başardık, ancak daha yapılacak çok şey var. Hamburg eyalet meclisinde gelecek dönemde de yerel seçim hakkı, ayrımcılığa karşı etkin önlemler alınması ve mültecilerin serbest dolaşımını kısıtlayıcı yasaların kaldırılması için mücadele edeceğim. Bunun için sizlerin güveninize talibim."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!