Hamas ‘yeni vizyonunu’ açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Hamas  ‘yeni  vizyonunu’  açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2017 21:37

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, hareketin yeni vizyonunu ve siyaset belgesini açıkladı.

Haberin Devamı

Filistinli örgüt Hamas, siyasi pozisyonunda önemli bir değişiklik yaratan ‘yeni siyaset belgesini’ açıkladı. Belgeyi açıklayan Hamas lideri Halid Meşal, “1967 sınırları içinde bir Filistin devletinin kurulması, Filistin haklarından ödün verilmesi anlamına gelmemektedir. Hamas geniş katılımlı demokrasiye inanıyor. Diyaloga ve başkasıyla yaşamaya açıktır” dedi.

İSRAİL YERİNE ‘SİYONİZM’ VURGUSU

Hamas, bu zamana kadar sürdürdüğü “İsrail’in yok edilmesi” yönündeki resmi çağrısını yeni siyaset belgesinde kaldırdı. “Hamas, çekişmenin dinleri sebebiyle Yahudilerle değil Siyonist projeyle olduğunu vurgular” diyen Meşal, “Hamas, Yahudi oldukları için onlarla bir çekişme yürütmemektedir, saldırgan işgalci Siyonistlerle mücadele etmektedir” şeklinde konuştu. Meşal ayrıca, “Hamas, Filistinli mülteciler meselesini tasfive etmeyi hedefleyen her türlü girişim ve projeyi reddetmektedir. Geri dönüş hakkı, ne ilga edilir ne de eksiltilir” ifadelerini kullandı. Hamas lideri, açıklanan yeni siyaset belgelesinin, Hamas’ın tüm liderlerinin içerideki ve dışarıdaki tüm kurumlarının ortak görüşünü yansıttığını bildirdi.

Haberin Devamı

KURTULMUŞ: İNCELEMEDİK

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Hamas’ın yeni siyaset belgesini henüz incelemediklerini, ancak bölgede iki devletli bir çözümü yegane alternatif gördüklerini, tam manasıyla özgür ve egemen bir Filistin devletinin uluslararası barışın sağlanması bakımından en doğru yol olduğunu düşündüklerini belirtti. Siyaset belgesi, Mısır’da terör örgütü olarak kabul edilen Müslüman Kardeşler’in Filistin kanadı olarak kurulan Hamas’ın bu örgütle bağını kesmek istediği, Körfez Arap ülkeleri ve Mısır’la ilişkilerini iyileştirme amacı taşıdığı şeklinde yorumlanıyor.

Hamas  ‘yeni  vizyonunu’  açıkladı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!