‘Hamas’ın planını biliyorlardı’ İsrail gazetecileri hedef gösterdi

Güncelleme Tarihi:

‘Hamas’ın planını biliyorlardı’ İsrail gazetecileri hedef gösterdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2023 07:00

İSRAİL hükümeti, uluslararası medya kuruluşları Reuters, The Times, AP, CNN ve New York Times için fotomuhabirlik yapan Yousef Masoud ve Hassan Eslaiah’ın, Hamas’ın 7 Ekim baskınının öncesinde saldırıdan haberleri olduğunu öne sürdü ve iki ismi Hamas’ın eyleminin suç ortağı olarak işaret etti.

Haberin Devamı

İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi de iddiaları teyit ederek fotomuhabirlerini hedef gösterince yayın organları açıklama yayınlayarak Tel Aviv yönetiminin iddialarını şiddetle reddetti.

KANITTAN YOKSUN İDDİALAR

Hükümetin, X üzerinden fotomuhabirleri suçladığı açıklama, İsrail yanlısı web sitesi Honest Reporting’de yer alan ve kanıt olmaksızın fotoğrafçıların Hamas’ın planının bir parçası olabileceğini öne süren bir haberin ardından geldi. İddialarda kanıt gibi sunulan cümlelerde; Hassan Eslaiah’ın, Hamas’ın Kfar Azza Kibbutz’unda yanan bir evin fotoğraflarını çektiği, Masoud’un ise kaçırılan İsraillileri götüren Hamas militanlarını fotoğraf makinesiyle belgelediği belirtildi. Times yetkilisi, Masoud’un ilk fotoğrafı, eylemin 90 dakika sonrasında geçtiğini, baskından haberinin olduğuna dair herhangi bir işaret olmadığını aktardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!