Hamaney’e göre Yahudi işi

Güncelleme Tarihi:

Hamaney’e göre Yahudi işi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2006 00:00

İslam ülkelerinde karikatürlerin ilk yayınlandığı ülke olan Danimarka’ya yönelik tepkiler sürerken İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Eylül ayından bu yana devam eden krizin aslında Filistin’de Hamas’ın başarısını gölgelemek için düzenlenen bir "siyonist komplo" olduğunu öne sürdü.

Hamaney, "Onların ifade özgürlüğüne göre Yahudilerin öldürülmesi efsanesiyle herhangi bir kuşku ya da reddetme yasaktır, ancak 1.5 milyar Müslüman’ın rencide etmek serbest. Bu Müslümanlar ile Hıristiyanları karşı karşıya getirmek isteyen siyonistlerin bir planıdır. Siyonistler, geçen ay Filistin topraklarında yapılan seçimlerde Hamas’ın galibiyetinden rahatsız olmuştur" dedi.

İran’ın başkenti Tahran’da dün bir grup gösterici, molotof kokteyliyle saldırdığı Danimarka Büyükelçiliği’ni kısa süreliğine bastı. İran, ikinci bir emre kadar Danimarka ürünlerine boykot uygulanacağını açıklamış ve ticari ilişkileri askıya almıştı. Ayrıca, İran’ın en büyük gazetesi Hemşehri, Jyllands-Posten’in Hz.Muhammed karikatürlerine misilleme olarak Yahudi soykırımıyla ilgili uluslararası bir karikatür yarışması başlatmıştı.

AFGANİSTAN’DA 4 ÖLÜ

Afganistan’da polisin NATO barış gücü çerçevesinde görev alan Norveç arskerlerinin kaldığı üssü basmaya çalışan göstericilere ateş açması üzerine 4 kişi öldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!