‘Haksız, maksadını aşan karar’

Güncelleme Tarihi:

‘Haksız, maksadını aşan karar’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2017 01:10

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, AKPM’nin Türkiye kararına “Çok haksız, maksadını aşan bir karar, şiddetle kınıyorum” sözleriyle tepki gösterdi.

Haberin Devamı

 Başbakan Yıldırım, Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği’nin Medya Ödülleri Töreni’nde özetle şunları söyledi: “(AKPM kararı) Çok haksız, maksadını aşan bir karardır, şiddetle kınıyorum. Bu kararın arkasında görüyoruz ki, Türkiye’yi bölmeye çalışan terör örgütünü terör listesinden çıkarma gayretinde olan ülkelerin milletvekilleri var. Bizimkiler de onlara katıldı, bizim HDP’liler de, hiç şaşırmadık, onlar da katıldı ve böyle bir karar alındı. Oy kullanmaları hiç şaşırtıcı değil çünkü o kararda oy kullananların tamamı PKK’nın terör örgütü olmaktan çıkarılması için propaganda yapan kimseler. Açıkçası Türkiye olarak biz bu kararı tamamen siyasi bir karar olarak görüyoruz, Türkiye’nin gerçekleriyle örtüşmüyor.” 

BİZ DE MİLLETE SORACAĞIZ

Yıldırım ayrıca, “Türkiye-AB ilişkilerine de hiçbir katkı sağlamaz, bu işten Türkiye belki bir kaybeder ama AB iki kaybeder, onun da bilinmesi lazım. Çünkü Türkiye, DEAŞ’a, PKK’ya karşı verdiği mücadeleyle, göçmen akımına karşı verdiği mücadele ve yaptığı fedakarlıkla sadece bu bölgede ölüm korkusu içinde olan insanları kurtarmıyor, aynı zamanda AB’nin de güvenliğini sağlıyor... Bazı ülkeler diyor ‘Türkiye birliğe zinhar üye olamaz’, bazısı ‘Bütün kriterler yerine gelirse bile biz bunu referanduma götürürüz ve kabul etmeyiz’ gibi açıklama yapan ülkeler var. Sanki kendi kendilerine gelin güvey oluyorlar, sanki Türkiye aman aman hemen biz geliyoruz kapıları açın o zaman da halkımıza, milletimize biz de soracağız, ‘Ey ahali bu şartlar altında girelim mi, girmeyelim mi?’ dolayısıyla bu iş tek taraflı beyanlarla olmaz.” dedi.

BAKMADAN GEÇME!