Güney Korelilerin büyük fedakârlığı

Güncelleme Tarihi:

Güney Korelilerin büyük fedakârlığı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 1998 00:00

Haberin Devamı

Ekonomik krizin pençesindeki Güney Kore'de hükümet çağrı yapınca, binlerce kişi ‘‘Ülkemize katkımız olsun’’ diyerek altın ve ziynet eşyalarını satmaya başladı.

Ülkelerinin altın ihraç ederek döviz kazanması ve ulusal paralarının daha fazla değer kaybetmesini önlemek için, ellerinde ne varsa satışa çıkartan Güney Koreliler bir günde 33 milyon dolar tutarında 3 bin 314 kilo altın sattı. Altın ve mücevherleri Güney Kore İskan ve Ticaret Bankası ile finans kuruluşu Daewoo'nun şubeleri satın aldı.

Ülkeme katkım olsun

31 Ocak'a kadar sürecek kampanyaya katılanlar paralarını ancak altın mücevherlerin eritilip ihraç edilmesinden sonra alabilecekler. Ancak buna rağmen kampanyaya katılıp, 150 gram ağırlığında yüzük, kolye ve bileziklerini veren 29 yaşındaki ev kadını Kang Seong Soon, ‘‘Ülkemin ekonomisine katkıda bulunduğum için mutluyum’’ dedi.

Borsada yükselme umudu

Güney Koreliler mücevherlerini satmak için birbirleriyle adeta yarışırken, Güney Kore Başkanı Kim Dae-Jun'ın danışmanı sıfatıyla ülkeye gelen Amerikalı yatırımcı George Soros'un umut dolu sözleri borsayı kıpırdattı. Soros, ocak ayı sonunda Güney Kore'ye yatırım koşullarını araştıracak bir grup uzman göndereceğini söyledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!