Kahraman olarak anılıyordu... Çocukları tacizden hapis cezasına çarptırıldı!

Güncelleme Tarihi:

Kahraman olarak anılıyordu... Çocukları tacizden hapis cezasına çarptırıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2024 15:30

Yüzlerce Kuzey Koreliyi kurtararak kahraman olarak anılan Güney Koreli papaz, öğrencileri taciz ettiği gerekçesiyle 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıllarda yüzlerce Kuzey Koreliyi kurtararak kahraman olan anılan Güney Koreli papaz Chun Ki-won’ın kurtardığı gençlere cinsel tacizde bulunduğu ortaya çıkmıştı.

Eylül ayında tutuklanan 67 yaşındaki papaz, başkent Seul’de kurduğu okulun yurtlarında kalan öğrencileri taciz ettiği gerekçesiyle 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Seul Merkez Bölge Mahkemesi Yargıcı Seung-jeong Kim tarafından yapılan açıklamada sunulan delillerin “reddedilemez” olduğu kaydedildi. Yargıç Kim, 6 davanın 5 ‘inden suçlu bulunan papazın suçlarını "mutlak nüfuz sahibi olduğu bir konumda" işlediğini dile getirdi.

Hakkındaki iddiaları reddeden papaz Ki-won, 25 yıl boyunca binden fazla Kuzey Koreli öğrenciyi Kim Jong-Un rejiminden kurtardığını ve bu nedenle de Kuzey Kore rejimi tarafından kınandığını söyledi.

Kuzey Korelilerin kaçmalarına yardım eden Güney Kore’nin önde gelen STK’larından biri olan Durihana’ı kuran Ki-won, bir kurtarma operasyonu sırasında Çin’de 7 ay hapse atıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!