Gün ışığına yolculuk

Güncelleme Tarihi:

Gün ışığına yolculuk
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 1997 00:00

Haberin Devamı

Avustralya'nın Thredbo kayak merkezinde çarşamba gecesi meydana gelen toprak kayması sonrasında enkaz altında kalanlardan ümit kesilmişken sesi duyulan kayak hocası Stuart Diver, 12 saatte gün ışığına çıkarıldı. Yaklaşık üç gün enkaz altında kalan Diver'ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Kurtarma ekiplerinin elleriyle toprağı kazarak ulaştıkları Diver helikopterle Canberra'daki bir hastaneye götürüldü.

Yetkililer, tonlarca molozun altındaki Diver'ın beton sütunların arasında olduğu için ezilmediğini ve sütunların oluşturduğu hava boşluğunun sayesinde donmaktan kurtulduğunu açıkladılar. Diver'ı görebilecek kadar yaklaştıklarında Diver'ın yanına bir sağlık görevlisinin gönderildiği belirtildi. Sıvı gıdayla beslenen Diver'ın vücut ısısını yükseltmek için kazağının içine sıcak hava pompalandığı belirtildi.

27 yaşındaki Diver ve karısı Sally'nin olay meydana geldiğinde otel odalarında oldukları, ve Sally'nin izine şimdiye kadar rastlanmadığı belirtildi. Steve Hirst adlı itfaiyeci cumartesinin ilk saatlerinde Diver'ın metrelerce aşağıdan gelen yardım isteğini duymuş ve 12 saat süren macerayı başlatmıştı. Öte yandan, üç kişinin daha cesedinin bulunmasıyla ölü sayısı altıya çıktı. Geride kalan 13 kişinin bulnması için çalışmalar sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!