Gülen’in iadesi şu an için gündemde yok

Güncelleme Tarihi:

Gülen’in iadesi şu an için gündemde yok
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2018 08:30

ABD Başkanı Donald Trump, cumartesi sabahı California’ya hareketinden önce Beyaz Saray’ın önünde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

ABD’nin Pennsylvania eyaletinde yaşayan Fetullah Gülen’i Türkiye’ye iade edip etmeyeceklerine ilişkin soru üzerine Trump, “şu an için gündemlerinde olmadığını” söyledi. Trump’ın, sözleri şöyle:

ERDOĞAN ARKADAŞIM

“Şu anda değerlendirme altında değil. Ama duruma bakıyoruz, daima bakıyoruz. Türkiye için ne yapabileceğimize bakıyoruz. Açıkçası Türkiye ile çok iyi anlaşıyoruz. Türkiye ile çok iyi bir andan geçiyoruz. Biliyorsunuz Pastör Brunson’ı geri verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çok iyi anlaşıyorum. O benim arkadaşım. Güçlü ve sert bir adam, akıllı bir adam. O konu (iade) her zaman baktığımız konu. Ama şu noktada hayır.”

NBC News, ABD’nin Gülen’i iade edebileceğini öne sürmüştü.

Trump’a Washington Post gazetesinin CIA’in Kaşıkçı cinayetinden Suudi Arabistan Veliaht Prensi sorumlu olduğu tespitine vardığına dair haberi hatırlatılarak bunu teyit edip edemeyeceği soruldu. CIA tarafından bilgilendirilmediğini belirten Trump, California uçuşunda kendisine eşlik edecek olan CIA Direktörü Gina Haspel ve Dışişleri Bakanı Pompeo ile görüştükten sonra bir karara varacaklarını kaydetti. Trump, ‘Harikulade bir müttefik’ dediği Suudi Arabistan’ın ABD içindeki ekonomik gelişmeye büyük katkı ve yeni iş imkanları sağladığını sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

‘KAŞIKÇI CİNAYETİNDE YANITSIZ SORULAR VAR’

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, “ABD yönetiminin Kaşıkçı cinayetine dair bir sonuca vardığı yönündeki haberler gerçeği yansıtmıyor. Kaşıkçı cinayetine ilişkin birçok yanıtsız soru bulunuyor” açıklaması yaptı. Nauert, ABD ile Suudi Arabistan arasındaki stratejik ilişkiler sürdürülürken, Suudi gazetecinin cinayetinde yer alanlardan hesap sorabilmek için diğer ülkelerle birlikte çalışarak gerçekleri aramaya devam edeceklerini söyledi. 

 

BAKMADAN GEÇME!