Gül'e İtalya'da hava muhalefeti engeli

Güncelleme Tarihi:

Güle İtalyada hava muhalefeti engeli
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2014 13:39

İtalya'da temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, hava muhalefeti nedeniyle Floransa ziyaretini iptal ederek yurda döndü.

Haberin Devamı

İtalya turunun son durağı olan Floransa'ya yapacağı ziyareti iptal etmek zorunda kalan Cumhurbaşkanı Gül ve heyetini taşıyan uçak, Roma'dan ayrılarak Ankara'ya doğru hareket etti. Cumhurbaşkanı Gül'ü, Roma Ciampino askeri havaalanından Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Hakkı Akil, Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Kenan Gürsoy ve diğer yetkililer uğurladı.

Floransa'da kültürel programının dışında Vali Luigi Varratta ve Belediye Başkanı Matteo Renzi ile görüşmesi planlanan Gül'e, İtalya ziyaretinde, bir dönem Floransa şehrinin kulübü Fiorentina'yı da çalıştıran Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim de eşlik ediyordu.

İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano'nun davetlisi olarak bu ülkeye yedi yıl aradan sonra cumhurbaşkanı düzeyinde ilk resmi ziyareti yapan Gül, ziyaretinin dördüncü ve son gününde Roma'da İtalya Başbakanı Enrico Letta ile görüşmüştü. Cumhurbaşkanı Gül, Letta'yı konakladığı otelde kabul ederken, görüşme basına kapalı gerçekleşmişti.

ROMA'YI SEL BASTI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!